xcounter
#

До чого призведе "афера" РФ з покаранням за все до 10 років: чого чекати "диванним воїнам" з РФ особисто

До чого призведе "афера" РФ з покаранням за все до 10 років: чого чекати "диванним воїнам" з РФ особисто
3807

РФ стрімкими кроками готується до заходу, який, не залежно від офіційної назви, є мобілізацією і вона торкнеться значної кількості рашистів, які до цього сидячи перед телевізором радів терористичним ракетним обстрілам по Україні

Прийняття РФ нової версії кримінального кодексу з покараннями до 10 років позбавлення волі за ухилення від призову, відмову "в участі у бойових діях" та навіть здачу у полон - найбільша афера на яку за останній час йшов Кремль після взагалі прийняття рішення напасти на Україну.

Паралельно зі спробою вижати з промисловості все що можливо і введенням аналогічних покарань для військової промисловості за зрив чи навіть відмову від замовлення - це очевидні кроки підготовки до часткової мобілізації, якщо не за офіційною назвою, то за змістом.

Читайте також: Рашисти хочуть знайти свою відповідь системі HIMARS у Білорусі: чотири "підводні камені" на шляху до "успіху"
мобилизация рф

Справа в тому, що відповідно до правок до кримінального кодексу РФ за умов значно ширшого поняття "в умовах воєнного часу або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій" проводити офіційну мобілізацію немає потреби. Для цього достатньо провести звичайні збори військовозобов'язаних у запасі, нез'явлення на які загрожує 10 роками позбавлення волі.

Схоже, що за планом Кремля, вже загнавши відповідну кількість "запасників" на військові табори новому гарматному м'ясу буде оголошено, що воно буде приймати "участь у бойових діях". За відмову від цього - до 3 років позбавлення волі, а для особливих випадків, якщо це призвело до "тяжких наслідків" - до 10 років.

Тепер вкрай важливий аспект, а хто саме у РФ підпадає під категорію "військовозобов'язаних запасу", в першу чергу це ті хто проходив строкову військову службу та у віці до 50 років для солдатсько-страшинської ланки та до 60 років для офіцерської. У значно меншій мірі - ті, хто завершував військові кафедри.

За публічною кількістю призовників у РФ з 1994 по 2021 рік ситуація виглядає наступним чином:

мобілізаційний резерв рф

Загальна ж кількість осіб, які проходили строкову службу в армії РФ з 1994 року складає 9,6 млн осіб. Якщо взяти умовний вік строковика на момент призову у 18 років, то найбільше з них у запасі зараз буде осіб віком 30-31 рік, а також ті хто проходив службу на початку 90-х років та ще не досяг граничного віку у 50 років.

Також треба враховувати, що певна кількість осіб з цього "резерву" повірила обіцянкам шалених виплат та вже записались у численні "добровольчі загони" чи просто підписали "контракт". Тобто умовно вмотивований "актив" вже залучений, а брак у живій силі не зменшився, інакше не було б потреби у прийнятті таких законів.

доборовольчі загони рф
Приклад тих рашистів, хто був "вмотивований"

Тобто залишились ті, хто ратував за дії армії РФ, жалівся на те, що треба "жорсткіше" та радів терористичним ракетним обстрілам по Україні, але робив це сидячи на дивані перед телевізором. Тобто ціла армія "диванних воїнів", які стрімко перетворились на кандидатів стати "вантажем 200" і це без жодних виплат та загрозою сісти на 10 років. Якою буде їх мотивація та їх відношення до війни, Кремля та особисто Путіна - можливо доволі легко уявити.

Відносно з тим, що далі буде відбуватися можливо на прикладі 3-го армійського корпусу армії РФ, який без належної підготовки, спорядження та військової техніки у стані укомплектованості деяких підрозділів на рівні 40% був кинутий в Україну. І це після потуг його сформувати протягом чотирьох місяців. Щодо військово-промислового комплексу РФ та його можливостей забезпеченню навіть обмеженої мобілізації - в окремому матеріалі.

Читайте також: ЗСУ відправили на дно вже другу баржу з рашистами під час їх спроби форсувати Дніпро