xcounter
#

Держдума РФ фактично впроваджує режим "воєнного комунізму" в ОПК та армії з покаранням до 10 років

РФ повертається до свого природнього стану - країни таборів
РФ повертається до свого природнього стану - країни таборів
3546

У РФ найпопулярнішим строком позбавлення волі стане 10 років, саме такий строк загрожує військовим, військовозобов'язаним та промисловцям

Державна дума РФ проголосувала за цілий ряд правок до кримінального кодексу, які є маркером реального стану військової промисловості та ступеню готовності до мобілізації.

Відповідно до нової версії кодексу передбачається ввести додаткову кримінальну відповідальність для виконавців державного оборонного замовлення та цілий ряд статей, які торкають призову, невиконанню наказів командування, відмови від участі від війни та навіть здачі у полон.

Читайте також: Зброя для ЗСУ від Великої Британії у 2023 році: обіцяють щонайменше "тримати рівень"

10 років за невиконання оборонного замовлення

Відносно військово-оборонного комплексу, то схоже Кремль готує ввести режим "воєнного комунізму", коли за невиконання, порушення умов контракту та навіть відмову у його виконанні вводиться покарання у вигляді 10 років позбавлення волі.

опк рф
10 років за не виконання контракту - це рівень

Варто нагадати, що у липні у РФ був прийнятий закон, який вже забезпечив умови тотального диктату замовника, в першу чергу міноборони РФ над виконавцями. За ним представники військово-промислового комплексу не мають права відмовитись від виконання замовлення і мають прийняти надані умови без обговорення. Водночас за ухилення була передбачена лише адміністративна відповідальність, яка тепер посилюється кримінальною.

За відмову від договору загрожує позбавлення волі на строк від 4 до 8 років. Аналогічний строк у випадку порушення будь-яких умов договору, при цьому для посадових та "звичайних" осіб. А при завданні збитку замовнику на суму понад 5% від вартості контракту - посадовій особі загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.

зеки рф
Можливо хитрий план Кремля полягає у тому, щоб засадити всіх до в'язниці, де їх підхопить "Вагнер"

Важливо те, що це стосується не тільки державного сегмента військово-промислового комплексу та виконавців кінцевої продукції, а всіх підприємств незалежно від форми власності, які можуть бути підрядниками й не є напряму виконавцями держоборонзамовлення для силових структур РФ.

Завдяки прийнятому Кремлем у липні закону, відмовитись від договору та його умов виконавець не може. В результаті з'являється щось схоже на прямі методи "воєнного комунізму" і Кремлю залишається лише повернути "трійки" та "шарашки".

10 рокі за ухилення від призову та за відмову йти воювати

Ще цікавіший "блок" покарань стосується, скоріш за все, підготовки до мобілізації. В першу чергу вводиться доволі широке поняття - "в умовах воєнного часу або в умовах збройного конфлікту або ведення бойових дій", яке фактично замінює вкрай обмежене "воєнний час". Тобто цілий блок норм відносно кримінальної відповідальності можливо "запустити" без оголошення війни.

Також вводиться цілий ряд норм відносно військових та військовозобов'язаних армії РФ. Зокрема тепер за ухилення від призову, як і від неявки на військові збори тим хто знаходиться у "запасі", загрожує до 10 років позбавлення волі.

армія рф
10 років за ухилення, 10 років за відмову, 10 років за здачу у полон

Далі цікавіше, за відмову "в участі у бойових діях" - до 3 років позбавлення волі, а якщо це призвело до "тяжких наслідків" - знову 10 років. При цьому для тих, хто знаходиться на військових зборах покарання ідентичне.

Знову таки до 10 років тепер рашистам світить за дезертирство та введено нову статтю - з покаранням на той самий строк за "добровільну здачу у полон". Та сама "десятка" світить і за "насильницькі дії стосовно начальника" та порушення правил несення служби.

З боку Defense Express зазначимо, що це просто "10 з 10". До чого це призведе - у окремому матеріалі.

P.S. Важливий аспект, формально законопроєкт був внесений на розгляд ще у липні, але не містив жодного з цих положень. Повна зміна законопроєкт відбулась 19 вересня, а його розгляд і прийняття потребував лічених годин. З аналогічним темпом, тобто за лічені дні, скоріш за все, він пройде другу палату рашиського парламенту та буде підписаний Путіним, після чого набуде чинності.

Текст з правками до кримінального кодексу РФ нижче:

Читайте також: ЗСУ відправили на дно вже другу баржу з рашистами під час їх спроби форсувати Дніпро