xcounter
#

Зброя для ЗСУ від Великої Британії у 2023 році: обіцяють щонайменше "тримати рівень"

3911
ЗРК Stormer, фото ілюстративне
ЗРК Stormer, фото ілюстративне

Ця країна продовжить допомагати Україні у війні з РФ у 2023 році

Велика Британія у 2023 році продовжить надавати оборонну допомогу Збройним Силам України – про це йдеться у повідомленні видання Financial Times.

Так, повідомляється, що під час своєї першої поїздки за кордон на новій посаді Ліз Трасс має оприлюднити інформацію про плани оборонної допомоги Великої Британії України у наступному році – вона має становити щонайменше 2,6 млрд доларів (сума, яка була виділена для України у 2022 році) або ж може зрости.

Читайте також: ЗСУ почали збивати рашистів за допомогою британського ЗРК Stormer (відео)
NLAW
Постріл з ПТРК NLAW, фото ілюстративне

Також очікується, що під час свого виступу у Генасамблеї ООН 21 вересня Ліз Трасс наголосить на успіхи ЗСУ на Харківщині як приклад того, що Україна може зробити за умови активної підтримки інших демократичних країн.

гаубиці l119
Бійці ЗСУ опановують гаубиці L119 на полігоні у Великій Британії, фото – Генеральний штаб ЗСУ, дата публікації – 21 липня 2022 року

Сьогодні Великобританія є одним з найбільших донорів оборонної допомоги для Збройних Сил України – з початку 2022 року країна виділила вже 2,3 млрд фунтів стерлінгів (2,6 млрд доларів).

Серед усього – керовані ракети керовані ракети, 120 бронемашин, гаубиці та тисячі артилерійських снарядів до них, безпілотники, підводні дрони, зенітні ракетні комплекси, протитанкова зброя тощо.

ЗСУ військові
Українські військові на навчаннях у Великій Британії

Крім того, у Великій Британії також активно проводять і навчання українських військовослужбовців – зокрема раніше Defense Express розповідав про те, що у Великобританії пройшли навчання 5 тисяч бійців ЗСУ, які тренувалися воювати у місті.

Читайте також: Підводні дрони від Великобританії для України: британці назвали модель - Remus​-100 і на що він здатний