xcounter
#

Вже 5 тисяч бійців ЗСУ пройшли навчання у Великій Британії: готувались до боїв у місті

2447
Вже 5 тисяч бійців ЗСУ пройшли навчання у Великій Британії: готувались до боїв у місті

Масштаб підготовки бійців ЗСУ, а також ухил у тренуваннях саме на боях у містах вже багато про що говорить

Генеральний штаб Збройних Сил України повідомив, що вже близько п'яти тисяч українських бійців пройшли курс підготовки у Великобританії. Для розуміння масштабу, то п'ять тисяч осіб це загальна штатна чисельність механізованої бригади.

Як зазначає Генштаб, бійці проходили тренування під керівництвом іноземних фахівців з самої Великої Британії, Канади, Нідерландів та Нової Зеландії, а загальна назва програми, яка буде лише розширюватись отримала назву InterFlex.

Читайте також: Армія США настільки вражена ефективністю HIMARS, що хоче замовити ще 500 одиниць
InterFlex

Під час навчання бійці отримають базові знання, уміння й навички

з всього комплексу військової підготовки, яка включає вогневу, тактичну та психологічну підготовку, а також інженерну та медичну. Мова йде і про навчання умовам ведення бою в урбанізованій місцевості

.

Водночас, сповіщає командування, програма InterFlex буде розширена у сфері підготовки молодших командирів.

InterFlex

Також зазначимо, що до програми навчання активно приєднуються й інші союзники України. Зокрема Данія почне підготовку бійців ЗСУ на своїй території. Аналогічну пропозицію вже висунула Чехія. Також міністерство оборони України вже повідомляло, що навчання українських військових проходить в Італії, Литві, Польщі, Словаччині, Словенії, Франції та Німеччині, де українські бійці опановують нову техніку, яку передають союзники.

Читайте також: Найцінніші трофеї ЗСУ на Харківщині: чому один "Зоопарк" та "Орлан-10" цінніші за танкову роту