xcounter
#

ЗСУ відправили на дно вже другу баржу з рашистами під час їх спроби форсувати Дніпро

21713
Використання барж для переправи - вже стала практика армії РФ (фото іронічне, ілюстративне)
Використання барж для переправи - вже стала практика армії РФ (фото іронічне, ілюстративне)

ЗСУ встановили щільний вогневий контроль над спробами рашистів логістичного забезпечення свого плацдарму під Херсоном

Оперативне командування "Південь" повідомило про знищення чергової баржі на яких рашисти намагались форсувати Дніпро.

"Спроби налаштування альтернативної переправи через Дніпро, в районі Нової Каховки та Козацького, успіху не мали. Наведення переправи не витримало вогневого контролю й зупинилося. Баржа, завантажена озброєнням, технікою та особовим складом, потрапивши під вогневе ураження, поповнила підводний флот окупантів", - повідомило Оперативне командування "Південь" у зведенні за 19 вересня.

Читайте також: Танки для ЗСУ on the table: поки маємо кільцеві обміни, сподіваємося на Abrams та Leopard

Зазначимо, що це вже другий випадок за останні дні, коли під удари ЗСУ потрапляла саме такий альтернативний плавзасіб. Зокрема у зведенні за 17 вересня повідомлялось про знищення ще одній баржі з рашистами.

В цій ситуації увагу можливо приділити не скільки встановленню ефективного вогневого контролю за логістичними шляхами армії РФ, а тому, що використання таких барж рашистами говорить про наявний брак штатних армійських засобів для форсування водних перешкод.

Також Оперативне командування "Південь" повідомило що у зоні відповідальності за минулу добу підтверджені втрати ворога складають 90 осіб особового складу, 3 танки, 8 одиниць іншої техніки, 15 одиниць артилерійського та ракетно-артилерійського озброєння, зокрема дві САУ 2С5 "Гиацинт-С" та склад боєприпасів в Правдиному.

Читайте також: Україна не має розраховувати на F-16 раніше 2025 року: чи є альтернативи та інші варіанти посилення Повітряних Сил