xcounter
#

Армія США хоче одразу 600 перехоплювачів дронів Coyote 2C по $125 тис за одиницю

6425
Пуск перехоплювача Coyote Block 2, фото — Raytheon
Пуск перехоплювача Coyote Block 2, фото — Raytheon

Але це тільки початок, бо американські військові хочуть тисячі таких перехоплювачів в наступні кілька років

Армія США купить в корпорації Raytheon одразу 600 перехоплювачів дронів Coyote 2C. Строк поставки не розголошується, відомо про вартість контракту – 75 мільйонів доларів, або ж по 125 тисяч доларів за одиницю.

Американські військові вирішили провести цю закупівлю лише за кілька днів потому, як проіранські угрупування на Близькому Сході посилили атаки дронами по базам Армії США. В планах на наступні кілька років – придбати кілька тисяч одиниць Coyote 2C та кілька сотень пускових до них, пише портал Defense News.

Читайте також: Польща в 2015 році хотіла купити 50 H225, потім передумала, а тепер це розслідує

Наголошується, що в поточних умовах американським військовим треба масовий, відносно дешевий та ефективний засіб протидії ворожим БПЛА. Під такий функціонал перехоплювач Coyote 2C від Raytheon підходить оптимально.

Раніше Defense Express в своїх публікаціях уже розповідав про цей перехоплювач дронів, який можна назвати "спрощеним ЗРК", характеристики якого нагадаємо ще раз. Відомо, що Coyote 2C має дальність ураження повітряних цілей до 15 кілометрів, висота ураження невідома, але цікаво, що при цьому сам перехоплювач летить до цілі із дозвуковою швидкістю. Що власне й диктує умови використання такого ефектора в першу чергу саме для ураження ворожих БПЛА.

Coyote 2C, ілюстративне зображення з відкритих джерел

За специфікою конструкції Coyote 2C можна було б назвати "реактивним зенітним дроном", однак для його застосування по повітряним цілям потрібна архітектура по суті як для ЗРК - система управління FAAD C2, багатофункціональні РЛС KuMRFS, оптико-електронні станції для виявлення БПЛА та власне контейнерні пускові установки, і це все поєднано в комплекс FS-LIDS, котрий продавався на експорт хіба що в Катар.

Також варто відзначити, що ще у грудні 2023 року Армія США планувала приступити до закупівлі Coyote 2C лише в 2025 році, що заодно демонструє, що американські військові реально прискорюються в плані закупівель засобів протидії ворожим БПЛА.

Раніше Defense Express розповідав про те, що морпіхи США тренують мобільні групи зі Stinger та "Залізним куполом", час є до 2025 року. Також ми писали про те, що схоже, що ракетні установки Vampire під APKWS уже збивають "Шахеди".

Схема роботи комплексу FS-LIDS, ілюстративне зображення з відкритих джерел
Читайте також: САУ "Богдана" у детальних фото від 47-ої артбригади: як виглядає механізація заряджання