xcounter
#

Проти ворожих безпілотників Армія США хоче закупити тисячі перехоплювачів Coyote

9259
Пуск перехоплювача Coyote Block 2, фото — Raytheon
Пуск перехоплювача Coyote Block 2, фото — Raytheon

Ймовірна угода стане одним з кроків у рамках посилення антидронових можливостей американського війська

Армія США у рамках оснащення засобами протидії як ударним, так і розвідувальним безпілотникам противника планує протягом 2025-2029 років здійснити масштабні закупівлі перехоплювачів Coyote від компанії Raytheon, пускових установок та іншого супутнього обладнання — відповідна інформація була опублікована у нещодавньому об’єднаному запиті на інформацію та повідомленні про намір звернутися до єдиного виробника цих систем.

Coyote
Пуск перехоплювача Coyote зі стаціонарної пускової, поруч також мобільна пускова і РЛС, фото — Raytheon
Йдеться дійсно про масштабну закупівлю, бо служба хоче протягом п'ятьох років придбати одразу 6 тисяч кінетичних перехоплювачів Coyote. Йдеться про версію Block 2 з бойовою частиною для знищення повітряних цілей. Хоча в запиті немає даних щодо цін, але ймовірна вартість одиниці коливається на рівні 100 тисяч доларів, тож за всю партію доведеться викласти орієнтовно 600 млн доларів.

І ще 700 одиниць некінетичних перехоплювачів Coyote у версії Block 3 — на відміну від попередньої модифікації, цей дрон не одноразовий, а може бути відновлений і повторно використаний для знищення повітряних цілей.

Читайте також: Ще одна країна модернізує свою зенітну артилерію, німці мають черговий контракт на "немобільний Skynex"

Для запуску дронів Coyote Армія США усього планує закупити 277 пускових установок, з них більшість, а саме 252 одиниць, у стаціонарній версії і всього 25 — у мобільній, тож ймовірно, ці системи служба передусім планує використовувати для захисту від дронів різних стаціонарних об’єктів.

У списку також є радари KuRFS, усього 151 одиниця, з них у стаціонарній версії — 118 радарів, і ще 33 радари у мобільній версії. У Raytheon цей радар називають найефективнішим засобом для виявлення та відстежування абсолютно всіх безпілотних літальних апаратів, хоча він також може "бачити" й гелікоптери з літаками на відстані у понад 100 км і навіть "ідентифікувати 9-мм кулю в польоті", як стверджує виробник.

Радіолокаційна станція KuRFS з оглядом у 360 градусів має надавати перехоплювачам Coyote справді потужні можливості з виявлення різних безпілотників. Як заявляє Raytheon, найменші дрони ця РЛС може бачити на відстані у понад 15 км.

Читайте також: Зміна експортних правил у Японії це не лише про ракети для Patriot, а про значно більше, й часом напряму до України