xcounter
#

Ще одна країна модернізує свою зенітну артилерію, німці мають черговий контракт на "немобільний Skynex"

4804
Ще одна країна модернізує свою зенітну артилерію, німці мають черговий контракт на "немобільний Skynex"

Німецька Rheinmetall отримала ще один контракт на посилення засобів протиповітряної оборони країни Європи

Компанія Rheinmetall має нового клієнта — оборонне відомство Румунії уклало контракт з німецьким оборонним концерном на "ретельну модернізацію" їхніх зенітно-артилерійських систем Oerlikon GDF 103.

Сума контракту становить 328 млн євро, включає поставку чотирьох систем, а також навчання, запасні частини та інші супутні послуги, розповідають у пресслужбі німецької компанії. Тобто одна система обійдеться румунам у 82 млн євро.

Читайте також: Новий завод Rheinmetall через 4 місяці після відкриття вже випустив першу БМП Lynx

До складу системи входять шість 35-мм спарених гармат GDF009 TREO Oerlikon, включаючи автомат заряджання, систему управління вогнем Oerlikon Skymaster TLCN, радар виявлення X-TAR3D, дві вантажівки для перевезення, і також РЛС супроводження.

Тобто йдеться про постачання у загальній кількості 24 гармат GDF009 TREO Oerlikon, причому, як відзначають у Rheinmetall, перші дві системи мають бути поставлені протягом наступних двох років, ще дві — протягом трьох років.

Нагадаємо, що зенітна установка Oerlikon GDF була розроблена ще наприкінці 1950-х років, і з того часу постійно модернізувалася. Модифікація GDF-009 була представлена на виставці IDEF у травні 2015 року. Ця гармата має у своєму арсеналі уламкові боєприпаси з програмованим підривачем AHEAD, що особливо ефективно проти таких цілей, як безпілотні літальні апарати.

Це як мінімум другий за грудень контракт для Rheinmetall, раніше в цьому місяці стало відомо, що модернізацію своїх зеніток Oerlikon GDF замовила Австрія, яка вкладає у програму одразу 0,5 млрд євро і за два роки фактично отримає немобільну версію Skynex (як, в принципі, і Румунія).

Щодо безпосередньо системи Skynex, то нагадаємо, що у квітні цього року стало відомо, що Сили оборони України отримали перші такі системи, які стануть у пригоді для протидії як крилатим ракетам противника, так і ударним дронам типу Shahed.

Читайте також: На базі БМП Lynx буде створено "новаторську систему протиповітряної оборони"