xcounter
#

На базі БМП Lynx буде створено "новаторську систему протиповітряної оборони"

6532
Зображення — Rheinmetall
Зображення — Rheinmetall

У світі сьогодні все більше звертають увагу на мобільні засоби протиповітряної оборони, які є важливою складовою на полі бою

Німецький оборонний концерн Rheinmetall розповідає, що ще 15 грудня у рамках європейської програми протиповітряної та протиракетної оборони SkyShield підписав контракт з Угорщиною на концептуальну розробку нової системи протиповітряної оборони.

Сума контракта становить близько 30 млн євро, і фактично йдеться про створення модифікації баштової системи протиповітряної оборони Skyranger 30 для інтеграції у бойові машини піхоти сімейства Lynx, розповідає пресслужба німецької оборонної компанії.

Читайте також: Скільки БМП Lynx та Fuchs можна зробити за рік в Україні, і що по грошам
башта протиповітряної оборони Skyranger БМП Lynx KF41
Художнє зображення від Rheinmetall

Нова машина матиме назву Lynx Skyranger 30 і у Rheinmetall називають її "новаторською системою протиповітряної оборони". Терміни реалізації угоди, ймовірні обсяги закупівель та інші деталі цієї угоди поки що не розголошуються.

Але тут варто згадати, що ще у 2021 році, два роки тому, уряд Угорщини підписав меморандум про взаєморозуміння з розробки машини ППО на базі Lynx якраз з баштою Skyranger 30 з ракетами Mistral.

Нагадаємо, що Rheinmetall вперше представило свою башту протиповітряної оборони Skyranger 30 у 2021 році, і раніше ми в усіх деталях розповідали про проєкт цього ракетно-гарматного комплексу. Нагадаємо, що основне озброєння башти — це 30-мм модифікована гармата Oerlikon KCA, яка раніше використовувалася на літаках Saab 37 Viggen. Вона має дальність дії у 3 км і в її арсеналі є програмований боєприпас зі 160 вольфрамовими циліндрами. Також комплекс має пускові для зенітних ракет малої дальності, йдеться про Stinger, Mistral або ж Chiron.

Читайте також: Rheinmetall перетворив "міні-танк" Ripsaw на систему ППО з сучасним бойовим модулем