xcounter
#

Потужні вибухи на аеродромі, де базуються Су-34, та атака по НПЗ: що відомо про удари дронів вночі по РФ

25082
Український далекобійний ударний дрон "Лютий", фото ілюстративне
Український далекобійний ударний дрон "Лютий", фото ілюстративне

Щонайменше два об’єкти на території РФ вночі 22 липня були атаковані далекобійними дронами-камікадзе

Далекобійні ударні безпілотні літальні апарати сьогодні вночі, 22 липня, здійснили атаку по низці об’єктів на території РФ - у мережі з’явилася низка фото та відео із задимленням в районах цілей, а також безпосередньою атакою ударних безпілотників.

Так зване російське "міноборони" вже традиційно відзвітувалося про всі знищені дрони. Там відзначили про перехоплення 75 БПЛА, з них 47 над Ростовской, по одному над Бєлгородской, Воронєжской та Смолєнской областями, ще вісім над Краснодарським краєм і також 17 - в небі над Чорним та Азовським морями.

Читайте також: Що це за новий таємничий дрон-камікадзе, який атакував Київ (фото)

Крім того, згодом міноборони РФ додало, що нібито близько сьомої години ранку було перехоплено ще п’ять БПЛА літакового типу над Астраханской областю. Реальна кількість дронів, які брали участь в атаці, невідома.

Згідно з даними з відкритих джерел, одним з об’єктів, які було атаковано, є нафтопереробний завод в Туапсе, що у Краснодарському краї. За інформацією місцевих структур, атака нібито тривала близько години, з 3:17 по 4:20 і нібито було перехоплено вісім БПЛА, і що "в результаті падіння уламків БПЛА була пошкоджена інфраструктура НПЗ".

За даними "Армія TV, завод атакували дрони Головного управління розвідки Міноборони Україні. Там повідомляється, що у першій хвилі було залучено чотири БПЛА, згодом, близько 6:25 в районі НПЗ було чутно ще два потужні вибухи, у результаті яких почалася пожежа.

Це вже не вперше, коли БПЛА атакують НПЗ в Туапсе. Зокрема він був серед цілей під час однієї з наймасштабніших атак наших дронів у травні цього року. Також він був уражений 25 січня цього року, тоді була виведена з ладу установка первинної переробки нафти.

Ще однією ціллю для БПЛА став аеродром в Морозовську. Нагадаємо, там базується 559-й гвардійський бомбардувальний авіаційний полк, передусім на цьому аеродромі РФ експлуатує свої фронтові бомбардувальники Су-34.

У мережі ширяться кадри із задимленням в районі аеродрому, а також кадри з влучанням та пожежі. Місцеві повідомляють про щонайменше 8-9 потужних вибухів. Результати атаки поки що невідомі. "Офіційна" версія від губернатора області - загоряння сухої рослинності, які "оперативно загасили". Це також не вперше, коли наші дрони атакують цей об’єкт.

Читайте також: Одеса отримала захист від балістичних ракет - у ВМС розкрили трохи деталей