xcounter
#

Наймасштабніша атака дронами, але тепер по РФ і там де взагалі немає ППО: удари по Новоросійську, Туапсе

16428
Наймасштабніша атака дронами, але тепер по РФ і там де взагалі немає ППО: удари по Новоросійську, Туапсе

Дронами "Лютий" уражено НПЗ у Туапсе, портові термінали ГСМ у Новоросійську і це дуже показова атака

Сьогодні у ніч та під ранок 17 травня Україна завдала концентрованого удару дронами по території РФ. Мова йде дрони типу "Лютий", які успішно прорвали російську систему протиповітряної оборони та засобів РЕБ та уразили цілий ряд цілей на півдні РФ та в окупованому Криму.

Зокрема завдяки атаці вдалось вивести з ладу нафтопереробний завод у Туапсе, й маємо нагадати, що це вже далеко не перший випадок з атакою цього об'єкта. Зокрема він був уражений 25 січня з виведенням з ладу установки первинної переробки нафти.

Читайте також: В Індії показали ПТРК на тракторі, і це для них практичніше, чим здається

У результаті завод став на ремонт і лише 7 травня з'явилась інформація, що він відновив свою роботу (можливо за обмеженими технологічними циклами). Але тепер цей завод знову отримав декілька дронів, удари яких знову відправили його у "нокаут".

На відео з місця подій можливо почути, як атаку дронів по цьому важливому об'єкту з паспортним об'ємом переробки у 9 млн тонн нафти на рік (займає 12 місце за потужністю у РФ), намагаються відбити з рушниці, чиї поодинокі постріли можливо почути. Тобто цей об'єкт, а разом з ним і місто, взагалі не прикритий засобами ППО.

Схожа ситуація у Новоросійську, де дронами вдалось знищити цілий ряд цілей. Зокрема - електропідстанцію, що живило частину міста та портову інфраструктуру, а також ряд паливно-мастильних терміналів.

Цікаво, що на частині відео з Новоросійська також не помічено роботу систем ППО і дрони спокійно уражають свої цілі. Лише на декількох чути та видно, як ці дрони безрезультатно намагаються збити з кулеметів та іншого стрілецького озброєння.

При цьому мова йде про місто та порт, який є базою Чорноморського флоту РФ, що має бути прикритий доволі потужними засобами протиповітряної оборони. Але все що є - це стрілецьке озброєння, що прямо говорить про загальну пустоту у засобах ППО у тилових районах РФ.

Також слід зазначити, що дрони вивели з ладу електричну підстанцію в окупованому Севастополі - частина міста залишилась без світла. А на останок слід зазначити, що попри численні відео з результативними атаками у мінооброни РФ бадьоро відрапортували, що нібито збили всі 102 дрони, яких у кращому випадку було декілька десятків.

Читайте також: РФ казала про Ка-50, що теж "аналоговнєт", але чому тоді знадобився Ка-52 на заміну