xcounter
#

Одеса отримала захист від балістичних ракет - у ВМС розкрили трохи деталей

26580
Patriot (фото: NATO Allied Air Command)
Patriot (фото: NATO Allied Air Command)

Вочевидь завдяки отриманим додатковим Patriot та SAMP/T вдалось забезпечити захист ще одного міста України

Одеса, яка стала мішенню для постійних далекобійних атак РФ, нарешті отримала захист від балістичних ракет. Про це офіційно повідомив речник ВМС ЗС України Дмитро Плетенчук.

Він зазначив, що ракету від ОТРК "Искандер" було успішно збито вчора, 18 липня, і це "знакова подія".

Читайте також: Можливостей для наступного контрнаступу у ЗСУ поки немає, але є інша стратегія перемоги - RUSI

І попри те, що інформація щодо збиття може, на перший погляд, виявитись зайвою, але у мережі вже масово гуляє відео зі збиттям російської балістичної ракети.

Тобто факто того, що Одеса отримала відповідний засіб для перехоплення балістичних ракет вже дійсно не може бути таємницею для РФ. Зрештою, ворог, скоріш за все, навіть знає точний тип ЗРК, бо кожна РЛС має свою сигнатуру випромінення, яка фіксується засобами радіоелектронної розвідки.

Тим паче, що вибір не дуже широкий, бо з балістичними загрозами, з доступних для України ЗРК, може боротися лише Patriot та SAMP/T. А загалом за останній час партнери пообіцяли надати чотири Patriot та один SAMP/T. До речі ці комплекси також вирішують проблему боротьби й з високошвидкісними ракетами: "Оникс", Х-22, Х-32 а також із "Кинжалом" та "Цирконом".

Ця кількість сформована завдяки США, Німеччини та Румунії, які своїми силами надали по одному Patriot, Нідерландів, разом із неназваними партнерами, які забрали ще один, а також Італії, яка самотужки надала SAMP/T.

Читайте також: Ізраїль спочатку заявив про списання своїх Patriot, тепер про F-16 Barak 1, але далі є нюанс