xcounter
#

"Таємничі зенітні привиди" збили літак рашистів - з’явилося детальне відео, як знищили Су-25 ворога

34402
Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Два ворожих штурмовики Су-25 залетіли впритул до позицій СОУ, зенітникам вдалося збити один з російських літаків

Пресслужба 110-ї окремої механізованої бригади імені генерал-хорунжого Марка Безручка повідомляє, що їхнім зенітникам на Покровському напрямку сьогодні, 23 липня, вдалося збити черговий російський штурмовик Су-25 російського окупаційного війська.

"Результат чергового бездоганного полювання таємничих зенітних привидів Донбаса в складі 110 ОМБр", - коментують у бригаді ураження ворожого літака.

Читайте також: Як у РФ змогли посилити своє ППО у тилу на прикладі Туапсе (відео)

Там відзначають, що пілоти двох ворожих Су-25 залетіли впритул до наших позицій, коли один з літаків вдалося вполювати розрахунку переносного зенітного ракетного комплексу.

На оприлюднених кадрах видно проліт двох ворожих Су-25 і пуск зенітної ракети, а також влучання у ціль - військові фіксують загоряння ворожого літака.

У другій частині цього відео можна побачити, що пілоту штурмовика вдалося катапультуватися, водночас сам літак у результаті ураження успішно впав на землю й розбився.

Варто згадати, що у травні цього року, коли зенітникам Сил оборони на тому ж Покровському напрямку вдалося збити ще один Су-25 російського окупаційного війська, то наші військові відзначали, що це насправді геть непросте завдання, бо ворожі пілоти постійно змінюють маршрути і, крім того, російські військові, перед тим, як їхній літак заходить на виконання завдання, прочісують кулеметами посадки і закидують мінами позиції військових.

Також, на жаль, сьогодні у розпорядженні Сил оборони України є обмежена кількість засобів, щоб збивати ворожі літаки. Так, днями головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський наголосив, що Україна має тотальний дефіцит зенітних ракет малої дальності.

Читайте також: Вгатили по переправі через Керченську протоку: у РФ більше немає залізничних поромів (оновлено)