xcounter
#

Як наші військові збили черговий Су-25 і чому це насправді дійсно складно

8044
Ворожі Су-25, фото ілюстративне
Ворожі Су-25, фото ілюстративне

Сили оборони України адаптуються до ворожої тактики і використовують неочікувані методи, щоб знищувати літаки противника

Генеральний штаб ЗСУ у ранковому зведенні підтвердив, що Сили оборони України збили черговий штурмовик Су-25 російського окупаційного війська — як раніше відзначалося, у літак вдалося поцілити на Покровському напрямку, що на Донеччині.

Як розповідає видання АрміяInform, яке поспілкувалося з представником бригади, боєць якої збив ворожий літак, Су-25 рашистів вдалося вполювати із засідки. Він зауважує, що сьогодні пілоти російського окупаційного війська постійно змінюють маршрути, водночас нашим захисникам вдається виявляти ворожу авіацію.

Читайте також: Для заміни авіапарку Україні потрібно щонайменше 150 літаків включно з транспортною авіацією - речник ПС ЗСУ

Су-25
Зображення АрміяInform
Крім того, російські військові перед тим, як літак заходить на виконання бойового завдання, "прочісують кулеметами посадки" і закидують мінами позиції наших військових. "Вони вже злі на нас — п’ятий літак [це вже п’ятий Су-25, який Сили оборони України знищили у травні]... намагаються вбити", — відзначає представник бригади.

Водночас з якої ж саме зброї знищили ворожий Су-25 не розкривається. "З приводу, як збивали, тут ми не можемо розповідати. Ми не розповідаємо, їх і збивають. Я знаю, як це робиться, але хлопці тримають в таємниці, щоб ніхто не знав", — зауважує військовий.

Як раніше відзначав речник ПС ЗСУ Ілля Євлаш, ворог сьогодні розуміє, що Україна має "снарядний та ракетний голод" і тому російські пілоти "вже починали дозволяти собі вже таку, знаєте, нахабність, безпосередньо наближаючись до лінії зіткнення".

Разом з тим, Євлаш підкреслював, що українські військові використовують нестандартні підходи до ситуації та використовують озброєння неочікувано для ворога. Саме це, за його словами, дозволило продемонструвати такі результати зі знищення ворожих Су-25 цього місяця.

Су-30СМ2 з ракетами Р-77-1 та Р-37М
Рашистський Су-30СМ2 із ракетами Р-77-1 та Р-37М, фото ілюстративне

Як раніше розповідав Defense Express, раніше у мережі з’явилися фото російського винищувача Су-30СМ2, який серед усього був оснащений ракетами "повітря-повітря" Р-37М, і це досить важливий сигнал, бо раніше з цією ракетою "світилися" лише МиГ-31БМ та Су-35С.

ADM-160 MALD
ADM-160 MALD, фото ілюстративне

Також нещодавно з’явилися кадри нашого винищувача МіГ-29, яке демонструє, що вони можуть нести таємничі дрони-пастки ADM-160 MALD від США на 450 км.

Читайте також: Словаччина вже більш як півроку домовляється за ПЗРК, і цей процес може розтягнутися до кінця року