xcounter
#

Вгатили по переправі через Керченську протоку: у РФ більше немає залізничних поромів (оновлено)

"Конро Трейдер"
"Конро Трейдер"
5472

Під час минулої атаки залізничний пором "Авангард" отримав такі пошкодження, що його три тижні лише готували до буксирування на судноремонтний завод, тепер черга дійшла й до "Конро Трейдер"

Завдяки новому далекобійному удару Сил оборони України вдалось уразити ще один паром через Керченську протоку. Про це спочатку повідомили місцеві неофіційні джерела, які зазначили, що удар був здійснений сьогодні, 23 липня, у ночі по порту "Кавказ" на російському березі протоки.

А згодом результативний удар визнав губернатор Краснодарського краю Веніамін Кондартьєв, який зазначив, що атака була здійснена за допомогою дронів по неназваному поромному судну, на якому сталась пожежа. Також серед членів його екіпажу та співробітників порту є один загиблий та п'ятеро поранених.

Читайте також: Як у РФ змогли посилити своє ППО у тилу на прикладі Туапсе (відео)
порт кавказ
Порт "Кавказ"

До речі через цю заяву російський посадовець ризикує отримати покарання за "дискредитацію збройних сил РФ". Бо офіційно так зване міноборони РФ відрапортувалось, що зірвало спробу української атаки та знищило одразу 21 дрон над поки окупованим Кримом та акваторією Чорного моря. Більше того, поряд знаходиться Керченський міст, для охорони якого Кремль стягнув величезну купу засобів ППО.

У будь-якому випадку, ворог підтвердив ураження поромп, які вже вдруге стають мішенню українських ударів. Нагадаємо, що наприкінці травня були реалізовані успішні удари по двох залізничних поромах, що було підтверджено звітом Генштабу, знімками місцевих жителів та з супутників.

Авангард пором
"Авангард" до ураження

Це були "Конро Трейдер" та "Авангард", єдині два залізничних пороми, які працюють на переправі через Керченську протоку. Перший отримав пошкодження борту, другий, як спочатку було відомо, палуби, хоча на фото було помітно крен судна, що говорило про його часткове затоплення.

Конро Трейдер Авангард пароми
Покшодження паромів "Конро Трейдер" та "Авангард"

А 21 червня у РФ відрапортували, що ліквідували наслідки української атаки по порому "Авангард". Як виявилось, паром отримав пробоїну у машинному відділені та повністю втратив плавучість. І на те, щоб лише підготувати його до буксирування на Керченський судноремонтний завод пішло три тижні. Це до речі певною мірою піднімає питання, а чи не був це удар протикорабельною ракетою.

Оновлено: раніше зазначалось, що єдиним можливим кандидатом на ураження був паром "Конро Трейдер". Це було пов'язано з тим, що це єдиний відомий залізничний паром, що обслуговував переправу. Але згодом Генштаб ЗСУ повідомив, що в результаті удару було суттєво пошкоджено залізничний паром "Славянин" і це був останній залізничний паром у РФ у регіоні.

Також додамо, що переправу також обслуговують п'ять автомобільних поромів: великі "Лаврентий", "Панагия", "Мария" та менші - "Керченский-2", "Ейск".

Зазначимо, що РФ використовує поромну переправу через Керченську протоку для перекидання військових вантажів. Таким чином ці судна є законною ціллю.

Читайте також: Машина JLTV затримається на пів року, і це було досить очікувано