xcounter
#

Як у РФ змогли посилити своє ППО у тилу на прикладі Туапсе (відео)

33972
"Лютий" перед атакою НПЗ у Туапсе 22 липня 2024 року
"Лютий" перед атакою НПЗ у Туапсе 22 липня 2024 року

Під час попередньої атаки на НПЗ у Туапсе все його ППО складалась із мисливської рушниці

Сили оборони України перейшли на новий рівень далекобійних атак по тилових об'єктах у РФ - вони стали дійсно методичними. Приклад цьому - атаки нафтопереробного заводу у Туапсе.

Варто одразу нагадати, що перша атака по цьому об'єкту відбулась ще у лютому 2023 року, коли вдалось уразити нафтобазу поряд із НПЗ. А вже 25 січня 2024 року, коли українські дрони лише почали ставати звичними гостями на російських НПЗ, вдалось вивести з ладу установку первинної переробки нафти.

Читайте також: Машина JLTV затримається на пів року, і це було досить очікувано

Наступний удар був 17 травня під час наймасштабнішої атаки, якраз після того, як у РФ оголосили про завершення ремонтних робіт на цьому НПЗ. І він був дуже якісно задокументований місцевими жителями, які зафільмували навіть момент влучання дрона.

А з ним і щільність протиповітряної оборони, яка, з огляду на звуки, була представлена мисливською рушницею.

І ще одна атака відбулась вчора, 22 липня, по тому самому НПЗ у Туапсе. І знову її доволі детально фільмують місцеві мешканці, включно з відео, як український дрон "Лютий" уражає той самий НПЗ.

А це і дозволяє оцінити зусилля РФ по посиленню ППО цього об'єкта. Зокрема вже чути роботу легкого автоматичного стрілецького озброєння.

Водночас, жодних ознак роботи зенітної артилерії, не те що повноцінних ЗРК, не помічено. Більше того, не помічено й використання трасуючих куль, використання яких є обов'язковим для ведення прицільного вогню по повітряній цілі.

Таким чином можливо дійти лише одного висновку. Попри те, що НПЗ у Туапсе є регулярною ціллю для постійних ударів, у РФ навіть з четвертої спроби не змогли забезпечити відповідну протиповітряну оборону цього об'єкта.

Читайте також: F-16 будуть виробляти й в 2030-х роках, йдеться про можливий обсяг замовлень на 300 літаків