xcounter
#

Дрони-камікадзе над Бєлгородом та дивна "бавовна" у Туапсе: схоже, що ЗСУ вже мало обмежені дальністю ураження

Дрони-камікадзе над Бєлгородом та дивна "бавовна" у Туапсе: схоже, що ЗСУ вже мало обмежені дальністю ураження
15660

Якщо з Бєлгородом все більш-менш зрозуміло, то "бавовна" на нафтобазі у Туапсе значно цікавіша, бо все вказує на те, що дрони-камікадзе летіли через Адигею

За ніч з 27 на 28 лютого у РФ відбулись одразу дві події, які цілком можуть бути ознаками нових можливостей Збройних Сил України завдавати далекобійні удари.

Зокрема у Бєлгороді "засвітились" одразу три дрони-камікадзе, які на жаль не досягли своєї мети та лише пошкодили декілька автівок та будинків. Але створили "інформаційну хвилю" завдяки тому, що їх фото та навіть відео польоту було активно тиражовано у РФ.

Читайте також: Бразилія не віддала для ЗСУ снаряди до Leopard 1A5 та Gepard, а тепер не зможе продати свої БТР Guarani

Останнє також має свій вагомий ефект впливу на рашистів у тилу, для яких війна має стати такою ж близькою, як й для українців. І це насправді є стратегічно важливою метою дистанційної війни, яку виокремив Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний.

Окрім того, у Туапсе Краснодарського краю, яке "по прямій" знаходиться на дальності понад 430 км від найближчих позицій ЗСУ, пролунали вибухи на доволі великій нафтобазі, яка розташована поряд із нафтопереробним заводом. І причиною вибухів у місцевих ЗМІ одразу назвали дрони, в той час, коли центральні державні ЗМІ обмежились лише заміткою, мовляв, були "хлопки" та пожежа у побутовому приміщенні, все під контролем, "тільки без паніки".

Відносно Бєлгорода, то ситуація з дронами більш зрозуміліша, бо дистанція до цього міста від кордону лише близько 40 км і технічно у ЗСУ є засоби, які дозволяють вести вогневе ураження на цю глибину. А самі БПЛА вже "світились" на фото, але скоріш за все були перероблені з розвідувальних на дрони-камікадзе.

дрон-камікадзе бєлгород

З огляду на фото бойова частина дрона складається з пластиду PE8 L23A1 британського виробництва, а уламковий ефект посилений саморобними елементами з використанням кульок від підшипників.

дрон-камікадзе бєлгород

Водночас з причиною "бавовни" у Туапсе все значно цікавіше. Дальність становить вже мінімум 450 км, якщо рахувати "по прямій". Але для цього дрони мали б пролетіти через позиції фронтової ППО, окуповані території, поряд одразу із трьома діючими авіабазами РФ у Єйську, Приморсько-Ахтарську та Краснодарі, а також пролетіти висоти Кавказького хребта.

дрон-камікадзе Туапсе

Враховуючи те, що місто знаходиться на березі Чорного моря, то можливо припустити, що маршрут дронів-камікадзе був значно довшим та був прокладений від умовного району Одеси з обходом Кримського півострова, але тоді дальність польоту могла становити понад 800 км.

Але у це припущення не вкладається те, що поряд селищем Нове в Адигеї впав невстановлений літальний апарат.

На відео зафіксований доволі великий апарат, що скоріш за все натякає на доволі логічний для таких далекобійних ударів конвертований в ерзац-крилату ракету архаїчний розвідувальний БПЛА Ту-141 "Стриж".

дрон-камікадзе Туапсе

Звісно не можливо точно сказати, що цей літальний апарат був у групі з іншими, які атакували нафтосховище у Туапсе. Бо тоді апроксимований маршрут виглядав би наступним чином:

дрон-камікадзе Туапсе

Не виключено, що ціллю цього дрона був інший об'єкт, але у будь-якому випадку, такі далекобійні удари за доволі несподіваними курсами є більш ніж активною демонстрацією можливостей дистанційної війни.

Читайте також: Що у рашистів з літаком ДРЛВ А-100, який вже п’ять разів "пролетів повз військо"