xcounter
#

Росія возить військові вантажі паромами та ВДК, і це "ідеальна" ціль для наших "катерів-камікадзе"

3588
Невідомий катер-камікадзе заходить в атаку на російський БДК проекту 775, ілюстративний рендер від H I Sutton
Невідомий катер-камікадзе заходить в атаку на російський БДК проекту 775, ілюстративний рендер від H I Sutton

Окупанти знайшли "альтернативу" пошкодженому "Кримському мосту", але пропускна здатність на щастя "шкутильгає"

У відкритому доступі з’явились зображення, які вказують – щоб компенсувати втрату пошкодженого "Кримського моста" для своєї військової логістики, загарбники почали використовувати великі десантні кораблі Чорноморського флоту та вантажні пароми. Ймовірно, такий формат перевалки вантажів рашисти почали використовувати активно уже наприкінці листопада цього року, коли зрозуміли, що ремонт "Кримського моста" може затягнутись мінімум на рік

Наприклад, OSINT-аналітик H I Sutton 24 листопада опублікував супутниковий знімок, на якому можемо побачити великий десантний корабель ЧФ РФ проекту 775, що рухається поблизу тимчасово окупованої Керчі в напрямку тимчасово окупованого Маріуполя. Росіяни майже дотла зруйнували порт в захопленому "Місті Марії", відновити інфраструктуру так і не змогли, тому й вимушені використовувати саме ВДК як кораблі, що мають відносно невеликі габарити (повне водозаміщення – до 4400 тон), та можуть самостійно вивантажувати автомобілі з вантажами через носову апарель.

Читайте також: Окупанти "проклали" дорогу з Криму до Мелітополя "в обхід" наших "Точка-У" та M142 HIMARS
Рашистський ВДК проекту 775 прямує до тимчасово окупованого Маріуполя, 24 листопада 2022 року, зображення - H I Sutton

В свою чергу, OSINT-аналітик Sarah Hansen на своєму Twitter-профілі показав фото, яке свідчить – для перевалки вантажів із "материкової" території Росії до тимчасово окупованого Криму армія РФ почала використовувати невеликий паром "Лаврентий". Це судно насправді належить Міноборони РФ, має водозаміщення лише близько 700 тонн. Очевидно, з мореплавністю в цього парому "все погано": спочатку російські окупанти намагались використати "Лаврентий" для перевалки вантажів у Маріуполь, але зрозуміли що безпечніше для цього судна буде курсувати "туди-назад" по Керченській протоці, паралельно з "Кримським мостом".

Як можемо припускати із зображення нижче, на своєму паромі рашисти воліють доставляти із "материка" уже завантажені автомобілі, наприклад бензовози.

За проектом окупантів "Кримський міст" був розрахований на щоденну перевалку до 35,6 тисяч тонн вантажів на добу. І на перший погляд, описані вище формати морської логістики навряд чи "перекривають" цей обсяг. Але з іншої сторони, схоже, що зараз на морський транспорт орки "перекидають" той обсяг вантажів, який не може "пропустити" їх так званий "сухопутний коридор" із окупованих Донбасу в Крим. На цьому тлі оці "експреси" за допомогою паромів та великих десантних кораблів спрощують рашистам проблему постачання їх військ. Тому ці кораблі та судна на окупаційних маршрутах виглядають бажаною та ідеальною ціллю для нової атаки наших "катерів-камікадзе". Але на жаль, Україна поки що не відновила свій контроль над узбережжям Азовського моря.

Українські "катери-камікадзе" йдуть в атаку на рашистські кораблі, ілюстративна графіка від Naval News
Читайте також: Як "катери-камікадзе" посилять ВМС України, і чи зможуть вони "поховати" великі надводні кораблі