xcounter
#

Україна має тотальний дефіцит зенітних ракет - про FPV-дрони проти БПЛА тепер говорять на найвищому рівні

5833
Російський розвідувальний безпілотник типу "Орлан"
Російський розвідувальний безпілотник типу "Орлан"

Сирський офіційно відзначив важливість нових способів боротьби з розвідувальними БПЛА в умовах критичної нестачі зенітних ракет малої дальності

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський оприлюднив допис, в якому відзначив, що він зараз перебуває на найгарячіших ділянках Східного фронту, і що російське окупаційне військо, попри високі втрати, не полишає спроб захопити ті чи інші населені пункти України, і в цьому контексті постає питання, а що ж варто робити у тому випадку, коли треба зупинити наступ ворога, який має суттєву чисельну перевагу.

І одним з важливих напрямків роботи є знищення розвідувальних безпілотних літальних апаратів ворога, а точніше - опанування нових способів боротьби з цією загрозою.

Читайте також: Потужні вибухи на аеродромі, де базуються Су-34, та атака по НПЗ: що відомо про удари дронів вночі по РФ

Сирський наголошує - що зараз Сили оборони України відчувають тотальний дефіцит зенітних ракет малої дальності. З огляду на це, на перший план у контексті боротьби з дронами противника виходять засоби РЕБ, а також й FPV-дрони.

Приклад ураження ворожого розвідувального БПЛА за допомогою FPV-дрона

Щодо FPV-дронів, то протягом останнього часу у мережі з’явилося низка різних відео, як наші оператори за їхньої допомоги збивають такі розвідувальні безпілотники рашистів, як "Орлан" чи Zala, тож можна вже говорити про доведену ефективність використання такого методу боротьби з ворожими "очима".

І також можна згадати випадок, коли підрозділу Signum 93-ї ОМБр "Холодний Яр" за допомогою FPV-дрона на відстані орієнтовно у 6 км від лінії фронту довелося перехопити таку складну ціль, як баражуючий боєприпас "Ланцет".

Як нещодавно відзначив волонтер Сергій Стерненко, станом на сьогодні було збито "вже досить багато російських крил" за допомогою як тих дронів, які закуповуються за донати небайдужих громадян, так і тих, що постачаються у військо державою.

Також можна згадати, що нещодавно стало відомо про те, як наші військові використовують Як-52 для боротьби з розвідувальними безпілотниками рашистів, зокрема у квітні з’явилися кадри, як з цього літака збивають ворожий "Орлан-10".

Якщо ж говорити про зенітні ракети, то сьогодні Україна залежить від постачань цього озброєння від союзників, але передусім критичним тут є той факт, що західні виробники часто не встигають за попитом, хоч і працюють над збільшенням обсягів виробництва.

Крім того, не варто оминати й питання зростання ціни на зенітні ракети та озброєння в цілому, бо коли, наприклад, вартість однієї ракети Stinger сягає майже 800 тисяч євро, тож збивати нею щось окрім літаків та вертольотів - дійсно розкіш.

Читайте також: Хусити в Ємені по суті не мають своєї ППО, тому не змогли завадити удару Ізраїлю по Ходейді