xcounter
#

Чому новина про домовленість НАТО не передавати Україні танки - чергова спроба "закаламутити воду"

Чому новина про домовленість НАТО не передавати Україні танки - чергова спроба "закаламутити воду"
7478

Публікація новини щодо "таємного заколоту" у "хитрому Альянсі" - чудовий приклад того, коли необхідно уважно дивитись хто пише і на кого посилається

Мережею пронеслась "зрада" щодо важкого озброєння України, мовляв, у НАТО неформально договорились не постачати Україні деякі види важкого озброєння.

Саме таку інформацію з посиланням на німецьке передплатне видання Die Zeit, оприлюднили українські ЗМІ. У самій статті йдеться, що у країнах Альянсу настільки бояться РФ, що домовились одна з одною, звісно неформально, не постачати танки та літаки, бо інакше - "Путін нападе".

Читайте також: Бойове застосування дрона-камікадзе Switchblade 300 потрапило на відео: всі деталі від пуску до керування

Звісно інформацію про це знають у Берліні, повідомляють джерела німецької газети Die Zeit у Соціал-демократичної партії Німеччини. Це саме та партія, членом якої і є канцлер Німеччини Олаф Шольц. Якого у Німеччини звинувачують у тому, що він зробив все для того, щоб Україна дійсно не отримала жодного важкого озброєння. Та й зараз продовжує блокувати постачання Україні бойових машин піхоти Marder.

БМП Marder
БМП Marder

Якщо навіть на секунду уявити, що така домовленість між країнами НАТО існує і дійсно "хитрий" Альянс домовився не постачати танки то що тоді робити з Польщею, яка передала понад 200 танків Т-72М1 та Т-72М1R. Або зі Словенією, яка офіційно погодилась передати танки М-84.

Врешті решт, в чому різниця у "важкості" між танком, який начебто домовились не передавати та французькою 155-мм артилерійською самохідною установкою CAESAR, які вже активно використовуються ЗСУ. Або дійсно важкою 55-тонною САУ PzH 2000, яку передають Нідерланди та сама Німеччина.

PzH 2000
САУ PzH 2000

Звісно залишається питання щодо літаків, але це, насправді, впирається не у "таємний заколот", а цілком банальну річ - відсутність адекватної кількості радянських літаків у країнах НАТО. Що вимагає шукати вкрай заплутані шляхи постачання навіть запчастин.

Водночас перехід ЗСУ на західні літаки обов'язково відбудеться, але цей процес, який неможливо вмісити у часові межі "тижні". Бо він вимагає перенавчення діючих льотчиків та техніків на новий тип машини, тобто фактичне зняття їх з бойового чергування. І зараз, наприклад, ніщо не завадило Чехії передати цілу ескадрилью ударних вертольотів Мі-24, які добре знайомі Збройним Силам України.

Мі-24 збройних сил Чехії
Мі-24 збройних сил Чехії

Тобто всі "пояснення" німецького видання із джерелом у партії Олафа Шольця можливо доволі легко пояснити тим, що уряд Німеччини просто намагається вигадати чергове пояснення своєї позиції щодо України. І пошук виправдань проходить, насправді, під доволі потужним тиском.

Якщо не брати політичну площину, то самі оборонні компанії Німеччини, зокрема Rheinmetall, просто "бомбардують" німецький уряд вимогами надати дозвіл на експорт Україні зброї.

Читайте також: У Придністров'ї мобілізація провалилась: потенційні призовники роз'їхались - червоний рівень загрози скасовано