xcounter
#

Rheinmetall просить дозволу Німеччини експортувати 100 БМП Marder в Україну

БМП Marder залишається на озброєнні Бундесвера
БМП Marder залишається на озброєнні Бундесвера
7783

Rheinmetall припер уряд Німеччини "до стінки" повідомленням про готовність посилити Збройні Сили України 100 одиниць БМП Marder

Німецький оборонний гігант Rheinmetall звернувся до уряду Німеччини з проханням надати дозвіл на пряме постачання важкого озброєння Україні. Мова йде про намір експортувати 100 одиниць БМП Marder. І розпочати постачання німецькі зброярі готові вже через декілька днів після отримання "зеленого світла", повідомляє Deutsche Welle.

Таким чином зараз лише від рішення уряду Німеччини залежить постачання цього озброєння для ЗСУ. А якщо бути максимально точним - від позиції канцлера Олафа Шольца, який, як пише сама німецька преса, робить все можливе для того, щоб обмежити постачання достатньої допомоги Україні. Зокрема, днями видання Spiegel просто рознесли очільника німецького уряду під час інтерв'ю.

Читайте також: Канада передала Україні гаубиці М777 та високоточні "сюрпризи" для рашистів
Олаф Шольц

Зазначимо, що вперше про можливість отримання ЗСУ саме цих БМП вперше стало відомо ще 10 квітня і мова йшла про запит від України отримати 30 цих БМП. Потім з'явилась інформація, що Rheinmetall готовий виділити 60 одиниць Marder протягом декількох місяців. А тепер мова йде про "лічені дні" та 100 бойових машин.

БМП Marder

Таким чином Rheinmetall вже просто припер Олафа Шольца "до стінки". І треба бути реалістом, причиною такого рішення є не тільки бажання зброярів допомогти Україні, а й пряма вигода, бо мова йде про експорт озброєння, за яке може заплатити Україна з наданої фінансової допомоги, або інша країна, на кшталт США.

У випадку, якщо згода все ж таки буде надана, то Україна зможе посилити свої Збройні Сили БМП, яка досі знаходиться на озброєння самого Бундесверу та пройшла цілий ряд модернізацій.

Актуальна версія - Marder1A3, яка відрізняється додатковим бронюванням, який дозволяє витримати вогонь у лобовій проекції з 30-мм автоматичної гармати, а також оновленою системою управління вогнем, яка містить лазерний далекомір, балістичний обчислювач та приціли із нічним режимом у навідника та командира.

Водночас головним недоліком машини є 20-мм автоматична гармата, яка хоч і має вражаючи характеристики з точності та швидкострільної, але не має стабілізатора. Також відносно старим можливо вважати штатний ПТРК Milan-2 з наведенням по дротах та дальністю пострілу до 2 км.

Характеристики Marder 1A3

БМП Marder
  • Вага: 33,5 тонни
  • Екіпаж/десант: 3/6-7 осіб
  • Двигун: 600 к. с.
  • Максимальна швидкість: 65 км/год
  • Озброєння: 20-мм автоматична гармата, 7,62-мм кулемет, ПТРК Milan-2
Читайте також: Високоточний снаряд M982 Excalibur для ЗСУ: на що здатний цей боєприпас