xcounter
#

У Придністров'ї мобілізація провалилась: потенційні призовники роз'їхались - червоний рівень загрози скасовано

5047
"Армія ПМР" так і не зібралась
"Армія ПМР" так і не зібралась

У РФ зробити з так званої "Придністровської Молдавської Республіки" плацдарм напруження - не вийшло

Контрольована РФ "Придністровська Молдавська Республіка" провалила чергове завдання Кремля і не змогла провести мобілізацію. Причина невдачі вкрай банальна - чоловіче населення Придністров’я, яке підпадало під неї, просто виїхало з "ПМР".

Також "влада" "республіки" скасувала червоний рівень терористичної загрози та встановила жовтий, повідомляє оперативне командування "Південь" у своєму зведенні.

Читайте також: Як "мангали" на танках РФ перетворили їх на братські могили без зв'язку та чого бояться рашиські танкісти - "епічне" інтерв'ю

Зазначимо, що ще 22 травня РФ у "ПМР" відверто "брязкала зброєю" та провела перевірку наявних сил з місцевого населення та тримає власну оперативну групу військ у підвищеному ступені бойової готовності. Водночас всі ці плани почали відверто сипатись через реальний стан справ.

Зокрема так і не був відновлений військовий аеродром у Тирасполі. Причина - відсутність необхідної техніки. При цьому вона роками "існувала на папері", а на її утримання та ремонт Кремль виділяв кошти.

Таким чином, скоріш за все, будь-які плани РФ зробити з Придністров'я точку напруження, яка буде відтягувати значні сили ЗСУ - не вдалось. Але, як повідомляє оперативне командування "Південь", "з нашого боку відповідна ділянка кордону надійно захищена, моніторинг ситуації пильний та системний".

Читайте також: Путін продовжує чистку генералів: з посад звільнено командувачів військовими округами
ТЕГИ Війна