xcounter
#

РФ у "ПМР" знову брязкає зброєю: провела перевірку місцевих збройних формувань, але "пропила" летовище

6412
Сили РФ у "ПМР" складаються із власної армії та місцевих збройних формувань
Сили РФ у "ПМР" складаються із власної армії та місцевих збройних формувань

Таке "брязкання" може слугувати для того, щоб унеможливити перекидання сил ЗСУ на важливі напрями оборони

У так званій "Придністровській Молдавській Республіці" армія РФ провела перевірку наявних сил з місцевого населення та тримає власну оперативну групу військ у підвищеному ступені бойової готовності. Через це, як повідомив Генеральний штаб ЗСУ, на Бессарабському напрямку обстановка залишається напруженою.

Водночас реляції та звіти, які надсилають з "ПМР" до Кремля можуть кардинально відрізнятися від реальності. Принаймні про це може говорити красномовний приклад зі спробою відновити аеродром під Тирасполем.

Читайте також: Артилеристи ЗСУ розповіли та показали, як використовують космічну розвідку для знищення окупантів з 203-мм "Піонів" (відео)

Про початок робіт на літовище для забезпечення можливості приймати важкі військово-транспортні літаки типу Ил-76 Defense Express повідомив ще наприкінці квітня. Але, як повідомив голова Одеської обладміністрації Максим Марченко, російські війська у "ПМР" просто пропили залишки військової техніки та апаратури.

"За наявною інформацію у Придністров'ї російський контингент отримав завдання відновити військовий аеродром та техніку в Тирасполі. Але здається, за багато років перебування у Придністров'ї усе, що зробили російські війська, - це пропили залишки військової техніки та апаратури. Тому виявилося, що відновлювати там нічого і нічим. При цьому за документами усі запасні частини були в наявності. Тому чергові потуги росіян загострити обстановку в регіоні були зруйновані через корупцію та халатність місцевих начальників", - розказав він.

Також маємо нагадати, що у НАТО вже говорять про можливість переозброїти Молдову на техніку Альянсу. Це потрібно для того, щоб унеможливити будь-які навіть теоретичні можливості так званої "Придністровської Молдавської Республіки" стати елементом агресії РФ у регіоні.

Читайте також: Морпіхи ВМСУ на Одещині озброїлись "тачанкою" з кулеметом КВПТ (відео)