xcounter
#

Артилеристи ЗСУ розповіли та показали, як використовують космічну розвідку для знищення окупантів з 203-мм "Піонів" (відео)

Залп 203-мм "Піонів
Залп 203-мм "Піонів
47093

Артилерія ЗСУ має унікальні розвідувальні можливості для знищення цілей завдяки поєднанню супутникових даних та БПЛА

У 45-ій окремій артилерійській бригаді Збройних Сил України розповіли, як працює артилерійська розвідка, яка дозволяє завдавати точкові та вкрай болючі удари по противнику.

Як йдеться у дописі, артилеристи отримають дані безпосередньо від космічної розвідки, після чого проводиться дорозвідка цілей за допомогою БПЛА, в цьому випадку Spectator, і лише після цього завдається вогневий удар із коригуванням вогнем з дрона. Результат останньої частини цієї роботи - на відео.

Читайте також: Кремлівські пропагандони "підказали" ЗСУ, як знищити рашистський "Тюльпан" (відео)

В цьому епізоді для удару по противну були використані 203-мм самохідні артилерійські системи 2C7 "Піон". В результаті удару був знищений паливозаправник та декілька одиниць легкої бронетехніки.

За цим дописом,насправді криється дещо більше за показ результативного вогню. Бо мова йде про повністю відпрацьований механізм розвідувально-ударного комплексу, який працює у режимі 24/7. Завдяки розвідувальним даним з супутників у ЗСУ є картина з переміщення ворога, місцями його концентрації та передовими базами зберігання.

2C7 Піон
2C7 "Піон"

Ці дані розподіляються серед підрозділів, що дозволяє їм вже своїми засобами, в першу чергу БПЛА, уточнити необхідну інформацію, а потім використати їх для коригування вогню. І це працює відносно абсолютно всіх цілей, а не тільки максимально важливих об'єктів.

Зазначимо, що США офіційно підтвердили, що надають розвідувальну інформацію, зокрема і з супутників. Окрім того, Україна отримує данні і від приватних компаній. Зокрема з угруповань супутників BlackSky, які мають розрізнення 1 метр на піксель, а також від MAXAR, які вже мають деталізацію на рівні 30-50 см на піксель. Такий масив даних вже зіграв важливу роль в обороні Києва, при обороні Сіверського Донця, а також безлічі більш повсякденних епізодів.

Все це дозволяє створити та постійно оновлювати так званий "банк цілей", в якому зазначені всі об'єкти противника, які мають бути ураженні, відстежується їх переміщення та поточний стан. І в цих умовах залишається лише головна умова - можливість засобів ураження ЗСУ "обробляти" цілі із цього "банку".

Саме тому вкрай важливим є отримання додаткових далекобійних артилерійських систем, зокрема HIMARS або M270 MLRS.

Читайте також: Чеські РСЗВ RM-70 вже випалюють армію РФ: чим вони кращі за "Град" (відео)