xcounter
#

Новітні РСЗВ M270 або HIMARS від США вже нищать рашистів - ГУР зробило тонкий натяк

M142 HIMARS можливо вже в Україні
M142 HIMARS можливо вже в Україні
150690

M270 та M142 HIMARS - універсальні пускові установки, які здатні вести вогонь всім, від некерованих реактивних снарядів до тактичних балістичних ракет ATACMS

Головне управління розвідки МОУ опублікувало вкрай цікаве повідомлення про те, що в ніч з 22 на 23 квітня Збройні Сили Україні завдали удар по позиціях рашистів поблизу Новобахмутки у Донецькій області.

"Зі слів поранених: підрозділи ЗСУ застосували новітні зразки РСЗВ надані країнами-партнерами, що викликало жах та панічні настрої серед особового складу окупантів" - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Звільнення Херсона наближається: бої за 10 км від міста та флангові удари

M142 HIMARS

В результаті цього одного удару у шпиталях опинилось понад 50 поранених, більшість з яких у важкому стані. Кількість загиблих від дій українських військових ще уточнюється, бо фрагменти тіл рашисти утилізували за допомогою мобільних крематоріїв.

Також публікацію було супроводжено світлиною з американською універсальною пусковою установкою М270.

М270

Можливо Головне управління розвідки дозволило собі натякнути про прибуття в Україну та використання пускових M270 та M142 HIMARS. Саме про цю зброю вже декілька разів обмовлялись представники США, також вона фігурувала у переліку потреб від України, які були озвучені Зеленським ще два тижні тому.

Також слід зазначити, що M270 та M142 HIMARS це універсальні пускові. Різниця між ними виключно у шасі та розміру "пакета", який у M270 вдвічі більший. Обидві системи можуть вести вогонь некерованими реактивними снарядами на відстань до 45 км, високоточними ракетами M30 та M31 на дальність до 70 км, а головне - балістичними тактичними ракетами на відстань до 300 км.

M142 HIMARS ATACMS
M142 HIMARS з ракетою ATACMS

Водночас не слід забувати, що Головне управління розвідки МОУ можуть і відверто "тролити" рашистів, а насправді такий нищівний удар був завданий українською артилерійською системою.

Читайте також: Методично випалюємо під Ізюмом: робота розрахунку ПТРК "Стугна-П" за 3 хвилини - 4 танки (відео)