xcounter
#

Звільнення Херсона наближається: бої за 10 км від міста та флангові удари

88013
Звільнення Херсона наближається: бої за 10 км від міста та флангові удари

Успішний наступ ЗСУ може призвести до охоплення всього угрупування рашистів на північний захід від Херсону

Збройні Сили України на Херсонському напрямі ведуть активні бойові дії та наближають звільнення Херсону від рашиської окупації. Одразу низка OSINT спільнот та західних аналітиків опублікувала оновлену карту подій поблизу міста, повідомивши, що зараз бої йдуть вже у 10 км від Херсону.

За їх інформацією ЗСУ провели успішну операцію по звільненню низки селищ на північний захід від обласного центру та вийшли на рубіж населеного пункту Клапая.

Читайте також: Нові вибухи у Придністров’ї: пропагандисти РФ "розкривають реальні причини" провокацій

Водночас Генеральний штаб не повідомляв назви цих селищ, і лише в одному зі своїх повідомлень за 24 квітня просто оголосивши про звільнення 8 населених пунктів.

Проте про активізацію на цій ділянці із виходом на Чорнобаївку говорить, знищення передового пункту управління 49-ої загальновійськової армії РФ із ліквідацією одразу двох генералів про що було повідомлено що 23 квітня. І зазвичай такі удари завдаються перед наступом для дезорганізації ворога.

Вчора, 25 квітня, СБУ опубліковано перехоплення спілкування рашистів, один з яких повідомляє, що його підрозділ було відведено від Чорнобаївки і зараз вони окупуються південніше на 6 км у населеному пункті Білозірка. Також почастішали і відео від бійців ЗСУ з цих місць, які фільмують знищену та покинуту рашиську техніку. Водночас відомо, що рашисти попри все намагаються здійснити наступ у напрямі Кривого Рогу. Водночас саме удари во фланг наступаючому противнику є абсолютною аксіомою.

Також Генеральний штаб ЗСУ повідомив про успішні дії у районі Новодмитрівка та Білоусове, де підрозділи окупантів зазнали втрат в особовому складі, а також Велика Олександрівка де наші бійці знищили склад з боєприпасами та ліквідували понад 70 рашистів. Водночас існує інформація, що ворог через окупований Крим перекидає додаткові сили.

Читайте також: Методично випалюємо під Ізюмом: робота розрахунку ПТРК "Стугна-П" за 3 хвилини - 4 танки (відео)