xcounter
#

Росіяни "добивають" залишки своїх десантних військ на Херсонському напрямку

94589
Російські окупанти на Херсонщині, фото з відкритих джерел
Російські окупанти на Херсонщині, фото з відкритих джерел

І схоже, почали "мародерити" свою ж техніку, для ремонту якої не мають польових майстерень

За повідомленнями Генерального штабу ЗСУ, наші війська уже звільнили 8 населених пунктів у Херсонській області. В свою чергу, рашисти намагаються контратакувати.

Очевидно, в орків це виходить невдало, тому наші захисники здобувають нові трофеї. Наприклад, як вказує цей ролик, під час боїв на Херсонському напрямку бійці ЗСУ взяли як трофей ворожий БТР-МДМ рашистських десантно-штурмових військ.

Читайте також: Росіяни перекинули морську піхоту із Каспійського моря для "утилізації" під Маріуполем

На відео можемо побачити, що із цієї бронемашини уже вилучені елементи силової установки та іншого обладнання. І схоже, цю машину "промародерили" самі росіяни.

В кадрі не видно інших кинутих машин чи слідів боїв, а значить орки відступали організовано та встигли забрати усе для себе цінне. Раз вони кинули новий БТР-МДМ, значить у них Херсонському напрямку нема пунктів для польового ремонту своєї техніки. Особливо уже після 17-го епізоду "серіалу" про Чорнобаївку.

Орки з ПЗРК на броні БТР-МДМ в окупованому Криму, вересень 2021 року, фото з відкритих джерел

Окрему увагу привертають ящики з маркуванням рашистського "Заводу имени Дегтярова" (він же "ЗиД"), кинуті на броні БТР-МДМ. На цих ящиках є маркування "в/ч 55443-39", яка ідентифікується як база зберігання ракетно-артилерійського озброєння Західного військового округу, філіали якої розкидані по різним областям півночі РФ.

Можемо припустити, що ці ящики – з-під ПЗРК "Игла", які виробляються на "ЗиД". Тим більш, були до війни повідомлення, що орки відпрацьовували тактику, за якої захищати бронетанкові колони від наших Bayraktar TB2 мали би оператори ПЗРК, посаджені на легку бронетехніку.

Окупанти на БТР-МДМ, фото з відкритих джерел

За деякими повідомленнями, рашисти в боях проти ЗСУ уже втратили 90% своїх найкращих десантників. Але схоже, Кремль прагне довести цей показник до 100%.

Читайте також: Росіяни перекинули із Далекого Сходу в Куп’янськ свої модернізовані БМП-1