xcounter
#

РФ розпочала підготовку атаки з Придністров’я: готується десант з Криму та мобілізація у "ПМР"

14795
РФ розпочала підготовку атаки з Придністров’я: готується десант з Криму та мобілізація у "ПМР"

Кремль все ж таки не залишає надії спробувати атакувати Україну з Придністров'я

У так званій "Придністровській молдавській республіці" почалась масштабна підготовка до скупчення сил та засобів з метою атаки у бік Одеси. За інформацією Defense Express одразу з декількох власних джерел відповідні заходи почались на аеродромі Тирасполя та в окупованому Криму.

Зокрема на півострові проводиться підготовка військово-транспортних літаків та вертольотів для здійснення авіаційного перекидання особового складу підрозділів 126-ої окремої бригади берегової оборони та 810-ої окремої бригади морської піхоти РФ.

Читайте також: Пропагандони РФ почали вихвалятись тим що знищують власну техніку та захоплюють мисливські двостволки (фото)
армія рф десант
Армія РФ перед вторгненням відпрацьовувала подібні повітряні операції

Водночас у самій "ПМР" активно проводяться заходи із підготовки злітно-посадкової смуги під Тирасполем, яка має довжину 2,5 км та здатна приймати всі види військово-транспортних літаків. Це говорить про підготовку "повітряного мосту" - організацію перекидання особового складу та вантажів посадковим способом.

Також, як офіційно повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України, у невизнаній "республіці" оголошені "воєнні збори", які триватимуть до 90 діб і за які готові платити від 2800 "рублів ПМР" (близько 175 доларів).

"Попри формальну добровільність участі у зборах, є інформація, що призов носитиме примусовий характер", - повідомили у ГУР. Додавши, що підготовка до мобілізації розпочалась ще 21 квітня, тобто до ФСБшних постановок із обстрілом з гранатометів урядової будівлі "ПМР".

Зазначимо, що без підсилення особового складу наявних сил у "ПМР" армії РФ критично не вистачає для будь-яких дій взагалі. Як писав Defense Express, сили РФ у "ПМР" вкрай обмежені та разом зі штатною чисельністю "армії ПМР" та "Оперативної групи російських військ в Придністров’ї" складають близько 10 тисяч осіб (загального, а не "бойового" складу) з обмеженою кількістю застарілої бронетехніки.

Водночас авіаційне перекидання додаткового особового складу на території "ПМР" вбачається вкрай ризикованим заходом. В першу чергу через те, що маршрут польоту буде проходити над територією України із всіма наслідками польоту у зоні дії ешелонованої системи протиповітряної оборони.

Також не варто забувати, що дистанція від кордону України до аеродрому Тирасполя - всього 10 км. Ця відстань робить його досяжним навіть для звичайних артилерійських засобів. Тому, у випадку якщо він дійсно стане відігравати роль транспортного хабу для армії РФ для створення ударного угрупування, то це перетворює його на абсолютно легітимну ціль для Збройних Сил України.

Читайте також: Пентагон показав передачу гаубиць М777 та як перевірку М113 перед вирушенням до України