xcounter
#

"Фальшива гра Шольца": Німеччина ховає "зайві" БМП Marder та не дає Rheinmetall посилити ЗСУ

18361
"Фальшива гра Шольца": Німеччина ховає "зайві" БМП Marder та не дає Rheinmetall посилити ЗСУ

Чи "доїдуть" зрештою ці бойові машини піхоти до ЗСУ – досі невідомо

Німеччина продовжує блокувати постачання Україні бойових машин піхоти Marder. Так, як розповідає німецьке видання Bild, "фальшива гра уряду Шольца про начебто неможливість постачання в Україну БМП Marder виходить на новий виток".

БМП Marder
БМП Marder, фото ілюстративне

У Bild, з посиланням на секретний документ "для службового використання" повідомляють, що Федеральне міністерство оборони Німеччини має 32 БМП Marder, які "більше не використовуються" і які за необхідності можна відремонтувати.

Читайте також: Київ та Берлін говорять про Marder та PzH 2000: як швидко ЗСУ "пересядуть" на німецьку "броню"

Водночас уряд на чолі з Соціал-демократичною партією Німеччини не хоче постачати ці машини Україні та стверджує, що Бундесвер не має БМП, які могли б допомогти Україні.

Разом з тим, Федеральна рада безпеки Німеччини вже понад місяць блоку експорт до 100 бойових машин піхоти Marder, які Rheinmetall готовий постачати в Україну.

"Якби федеральний уряд вже погодив декларацію про наміри, зроблену Rheinmetall і українським урядом у березні, то перші Marder вже могли б бути в Україні протягом декількох тижнів і допомагати захищатися від армії Путіна", – зазначають у виданні.

Разом з тим через "заборону Шольца" на постачання важкого озброєння Rheinmetall спочатку не наважувалася звернутися до уряду з проханням дати "зелене світло" на постачання БМП Україні.

Водночас з 22 квітня заявка компанії таки була подана до Федеральної ради, однак уряд Німеччини й досі не дозволяє експортувати перші БМП Marder в Україну.

Читайте також: Питання в боєприпасах: на шляху БМП Marder в Україну з’явилася нова перепона