xcounter
#

Питання в боєприпасах: на шляху БМП Marder в Україну з’явилася нова перепона

18960
БМП Marder
БМП Marder

Постачання зброї Україні знову наштовхнулося на перепону

Швейцарія блокує реекспорт в Україну боєприпасів власного виробництва, які використовуються в бойових машинах піхоти Marder, повідомляє Reuters із посиланням на швейцарську газету SonntagsZeitung.

БМП Marder
БМП Marder

Нагадаємо – раніше німецький оборонний гігант Rheinmetall повідомив про готовність експортувати в Україну 100 одиниць БМП Marder – розпочати постачання концерн може вже через декілька днів після отримання "зеленого світла" від уряду Німеччині.

Читайте також: ​Скільки у країнах НАТО танків, БМП та САУ на складах у запасі

Суттєво загальмувати цей процес може Швейцарія, яка відмовила в реекспорті в Україну боєприпасів швейцарського виробництва, які використовуються у німецьких БМП.

Відомо, що Німеччина вже двічі подавала запит до Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань щодо передачі Україні швейцарських боєприпасів – і двічі отримала відмову.

Офіційна причина відмови – "швейцарський нейтралітет та обов’язкові критерії відмови згідно з законодавством про військове майно".

Німецький важкий тягач MAN HX81, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецький важкий тягач MAN HX81, ілюстративне фото з відкритих джерел

Разом з тим, раніше ми розповідали про те, що Німеччина готова поставити Україні 100 важких тягачів MAN HX81. Ці машини, звичайно, не зайві для ЗСУ, однак постачання реально потрібного Україні озброєння – БМП, танків та ЗРК – дуже часто наштовхується на перепони, які створюють ті чи інші країни.

Читайте також: Екіпаж українського танка з ефектною точністю знищив БМП ворога