xcounter
#

Французькі САУ CAESAR вже місяць нищать окупантів: перші кадри відправки 155-мм аргументів ворогу

38266
Французькі САУ CAESAR вже місяць нищать окупантів: перші кадри відправки 155-мм аргументів ворогу

ЗСУ отримали дійсно потужне підсилення до американських М777 та інших гаубиць

У соцмережах з’явилося відео з бойовою роботою французьких самохідних артилерійських установок CAESAR в Україні.

Відео опубліковане, зокрема, в аккаунті Ukraine Weapons Tracker у Twitter – у дописі зазначається, що це "перше в історії спостереження французької 155-мм самохідної гаубиці CAESAR в дії".

Читайте також: ​CAESAR з Франції: як працює колісна 155-мм САУ (відео)

Зазначається, що представлений на відео зразок знаходиться на озброєнні 55-ї окремої артилерійської бригади "Запорізька Січ". Відзначимо, що на відео з САУ можна побачити вказівники з назвами українських міст, а на одному зі 155-мм артилерійських снарядів – напис "За Маріуполь".

"Україна отримала приблизно 10-12 одиниць з Франції після навчання роботі з потужною системою минулого місяця", – стверджується у повідомленні Ukraine Weapons Tracker.

Ймовірно, ці САУ вже місяць нищать окупантів на передовій – на це натякає, зокрема, директор фонду "Повернись живим" Тарас Чмут": "То шо по Цезарях? Місяць як насипають".

Нагадаємо – 22 квітня Defense Express розповідав, що Уряд Франції прийняв рішення передати Україні та її Збройним Силам України самохідні артилерійські установки типу CAESEAR калібром 155 мм.

Тоді ж зазначалося, що йдеться ймовірно про постачання 12 САУ з запасів французької армії й уточнювалося, що близько 40 наших артилеристів вже вчаться використовувати ці самохідні артилерійські установки.

Читайте також: Nexter створить нову САУ на базі Caesar: які оновлення отримає артилерійська система