xcounter
#

У Кремлі озвучили щоденне поповнення: в день по полку, але за вкрай дивною арифметикою

19047
У Кремлі озвучили щоденне поповнення: в день по полку, але за вкрай дивною арифметикою

Паралельно Шойгу заявив про формування "резервної армії" та армійського корпусу

Так званий міністр оброни РФ під час звіту ватажку рашистів Путіну повідомив про стан формування нових частин та з'єднань російської армії. За його словами, щоправда без оголошення "стартової дати", наразі у РФ за контрактом набрано 114 тисяч осіб та ще 52 тисячі так званих "добровольців". Зазначимо, що у цю категорію у РФ записують примусово мобілізованих зеків.

Водночас Шойгу продемонстрував проблеми навіть із читанням з папірця, й, далі цитата: "формуємо резерви у складі армійського корпусу, армії. Плюс до цього - п'ять полків у 1-у та 20-у танкові армії. Там триває планово: фактично до кінця червня ми завершимо формування резервної армії і найближчим часом завершимо формування армійського корпусу".

Читайте також: ​ЗСУ для знищення небезпечної установки "Земледелие" використали один за найефективніших засобів (відео)

З боку Defense Express зазначимо, що він скоріше за все мав на увазі 1-у танкову армію та 20-у загальновійськову армію. Також у його доповіді з'явився армійський корпус без уточнення номеру, це може бути 40-й армійський корпус, який призначений для окупаційної служби, або корпус для прикриття маже 1300-км кордону з Фінляндією, яка стала частиною НАТО.

Про формування саме "резервної армії" взагалі до цієї промови Шойгу не було відомо. Зокрема це не фігурувало у оголошених ним же у грудні 2022 року планах.

А окремої уваги заслуговує "середній темп" набору контрактників до армії РФ, який оголошений на рівні 1336 осіб на добу. За словами міністра оборони РФ це "кожну добу - полк". Й зазначимо, що у найбільш "бюджетному" військовому формуванні - мотострілецькому полку армії РФ, за штатом близько 2100 осіб.

Кількість у приблизно 1300 осіб - це трохи некомплект на три штатних мотострілецьких батальйони зі штатом 480-510 осіб. І ці три батальйони будуть саме трьома батальйонами, а не полком, який має включати танковий батальйон, який єдиний має танки на озброєнні, артилерійські підрозділи з гаубицями та РСЗВ, засоби протиповітряної оборони, підрозділи управління, зв'язку та обслуговування полкового рівня.

Але звісно не виключено, що у РФ переглянута штатна структура мотострілецьких полків з метою збільшити їх "номерну кількість".

Також була оголошена кількість техніки яка поставлена на п'ять полків, цілий армійський корпус та на такий "монстр", як армія - 3786 одиниць. Й оголошено темп отримання нової техніки на рівні 112 одиниць. Й звісно без розбивки на типи техніки доволі важко аналізувати ці цифри, особливо якщо мова йде про урахування у категорії техніки автотранспорту.

Читайте також: Скільки "жере" одна БТГр РФ: розрахунок забезпечення у снарядах, паливі та провіанті