xcounter
#

Кремль збирається збільшити збройні сили до 1,5 млн та сформувати нові артилерійські, мотострілецькі та десанті дивізії

Кремль збирається збільшити збройні сили до 1,5 млн та сформувати нові артилерійські, мотострілецькі та десанті дивізії
8000

Кратне збільшення армії РФ закладено у найближчі плани Кремля

Так званий міністр оборони РФ Сєргей Шойгу виступив на засіданні підсумкової колегії відомства на якому наговорив багато відвертої ахінеї, на кшталт повернення 97% поранених на передову та успішне проведення всіх військових операцій, так і доволі важливі речі відносно планування.

Зокрема оголошено, що міноборони РФ планує збільшити кількість збройних сил до 1,5 млн осіб. Це кратне збільшення у 1,5 раза з позначки близько 0,9 млн станом на 2021 рік. І у планах Кремля створити нові дивізії та інші з'єднання, а саме:

Читайте також: РФ готує провокацію у Білорусі за участю "вагнерівців" на кордоні з Україною: названо район та сили
  • 5 артилерійських дивізій військових округів та артилерійських бригад підвищеної могутності
  • 3 новостворені мотострілецькі дивізії
  • 1 армійський корпус у Карелії
  • 7 мотострілецькі бригади переформатувати у дивізії
  • бригади морської піхоти переформатувати у п'ять дивізій
  • 2 десантно-штурмові дивізії
  • 8 бомбардувальних авіаційних полків
  • 1 винищувальний авіаційний полк
  • 6 бригад армійської авіації, а у кожну загальновійьскову (танкову) армію інтегрувати додатково змішану авіаційну дивізію та бригаду армійської авіації

Зазначимо, що формування трьох мотострілецьких дивізії заплановано "у складі загальновійськових об'єднань у [ще поки окупованих частинах] Херсонській та Запорізькій областях". Можливо у планах Кремля проведення насильницької мобілізації на окупованих територіях саме для формування цих з'єднань.

армія рф

Зазначимо, що мотострілецька дивізія є потужним з'єднанням, яке може самостійно вирішувати тактичні завдання. Зазвичай вона складається, з трьох мотострілецьких полків та одного танкового полку. Але кількість танкових полків може бути збільшена до двох, або у складі дивізії можуть бути бригади. В умовно типовій мотострілецькій дивізії близько 12 тисяч особового складу, близько 190 танків, понад 300 БТР/БМП, під сотню одиниць великокаліберної артилерії.

Армійський корпус зазвичай формується поєднанням декількох мотострілецьких дивізій або бригад та танкової та/чи артилерійської бригади.

Десантно-штурмова дивізія - це близько 16 тисяч осіб, понад 400 одиниць бронетехніки, валова частина з яких - БМД та БТРи та під сотню одиниць великокаліберної артилерії.

Десантно-штурмова дивізія

Артилерійські дивізії - це термін, який здавалось взагалі залишився в історії СРСР. І тоді мова йде про вкрай варіативне об'єднання від 3 бригад, якщо брати часи пізнього СРСР, або до справжніх монстрів 6 артилерійських бригад часів Другої світової війни. Водночас артилерійська бригада - понад 70 важких артилерійських систем у калібрі понад 152 мм.

Відносно авіації, то бомбардувальні полки мають різну кількість машин в залежності від типів. Наприклад, полк на Су-34 може складатися з 26 літаків, а у випадку стратегічних бомбардувальників Ту-160 лише до 8. У винищувальних полках кількість машин також може складати до декількох десятків.

Читайте також: Польща намагалась захиститись від рашистських Х-555 та "Калібрів" системами Poprad та Osa-P