xcounter
#

РФ готує провокацію у Білорусі за участю "вагнерівців" на кордоні з Україною: названо район та сили

3613
РФ готує провокацію у Білорусі за участю "вагнерівців" на кордоні з Україною: названо район та сили

На кордоні з Україною у Гомельській області помічено до роти "вагнерівців" з легкою бронетехнікою

Центр національного спротиву при Силах спеціальних операцій Збройних Сил України повідомив, що за інформацію від білоруського підпілля РФ готує провокацію на території Білорусі у безпосередній близькості до кордону з Україною.

Для цього у район села Крупейкі у Гомельській області прибула група з 80-90 осіб з легкоброньованою технікою та інженерними підрозділами. Група ідентифікована, як причетна до так званої "ПВК "Ліга" (частина "ПВК "Вагнер").

Читайте також: Польща намагалась захиститись від рашистських Х-555 та "Калібрів" системами Poprad та Osa-P

"Одним зі сценаріїв провокації є обстріл території Білорусі нібито ЗСУ", - йдеться у повідомленні. При цьому зазначається, що сценарій може бути подібний до того, який планувався у вересні, коли на територію білоруського приватного охоронного агентства "ГардСервіс", доставили 300 комплектів українського однострою, захопленого на складах у Херсонській області.

Крупейкі

Також зазначимо, що район села Крупейкі Мінськ визначив, як район з тимчасовим обмеженням на в’їзд та виїзд. Саме селище знаходиться на берегу Дніпра безпосередньо на кордоні.

Варто також нагадати, що у листопаді Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що російські спецслужби готуються до проведення "теракту" на білоруській АЕС. При цьому Мінськ лише поставлений до відома.

Читайте також: У РФ намагаються вичавити з "оборонки" все можливе: введено "наздоганяючі графіки" та спрощений режим передачі озброєння