xcounter
#

Підготовка РФ теракту на Білоруській АЕС: чому Кремль може остаточно догратися

4228
Білоруська АЕС
Білоруська АЕС

Розвідка попередила, що "теракт" на АЕС у Білорусі, який готує Кремль, має стати "спусковим гачком" вступу у війну

Головне управління розвідки Міністерства оборони України попередило, що російські спецслужби готуються до проведення провокації на білоруській АЕС. При цьому Мінськ лише поставлений до відома.

"Відповідальними за теракти традиційно призначать громадян країн НАТО та України, які начебто будуть перевдягнені у білоруську військову форму. Наразі підрозділи білоруських КДБ, МВС та прикордонних військ вже приведено в стан підвищеної бойової готовності", - зазначається у повідомленні ГУР.

Читайте також: Скільки зброї потрібно Україні для перемоги: й чому на це питання вже давно є доволі точна відповідь

Саме такий "теракт", проведення якого на об'єкті атомної енергетики знаходиться на першому місці, має стати "тригером" для вступу Білорусі у війну на боці РФ. Інші альтернативні або паралельні варіанти - об'єкти у гродненській та брестській областях.

Але головна особливість Білоруської АЕС у тому, що вона знаходиться у 20 км від кордону з Литвою, яка є членом НАТО та лише у 50 км від Вильніуса. При цьому ФСБ, чи інша російська спецслужба, під час підготовки "теракту" може виходити з "паспортних" даних відносно об'єкта.

Білоруська АЕС

Водночас під час будівництва Білоруської АЕС фіксувались численні випадки порушення умов будівництва та безпеки. А найбільш кричущим випадком є інцидент 10 липня 2016 року, коли при репетиції встановлення корпусу реактора першого енергоблока він впав з висоти чотири метри. При цьому мова йде про надскладний агрегат вагою у 334 тонни.

Через суспільний резонанс було повідомлено, що реактор буде замінено й, відповідно до офіційних заяв, його все ж таки замінили на інший. Мовляв, запасний реактор призначався для Балтійської АЕС у Калінінградській області, будівництво якої було припинено у 2014 році.

ВВЭР-1200 беларуська АЕС
Встановлення елемента реактора ВВЭР-1200 на Білоруській АЕС у 2017 році

Водночас сама Білоруська АЕС у Литві на законодавчому рівні визнана об'єктом, який загрожує національній безпеці. В цьому випадку Литва цілком може вирішити, що будь-які провокації на такому об'єкті з боку РФ загрожують країні, яка є членом НАТО.

Також зазначимо, що у Білорусі військовозобов'язаних попереджають, про масові навчання, які мають пройти наприкінці року.

Читайте також: Як угорські Gripen показали себе "в польових умовах" та при "контакті" з літаками рашистів
ТЕГИ Розвідка