xcounter
#

Як відбуваються військові збори у Білорусі та підготовка до масових навчань наприкінці року

Як відбуваються військові збори у Білорусі та підготовка до масових навчань наприкінці року
1672

Військовозобов'язані білоруси, які пройшли збори, розповідають про майбутні масові навчання наприкінці листопада - початку грудня

У Білорусі завершився черговий етап військових зборів, які проходили на фоні постійних навчань та маневрів, які майже без перерв тривають ще з квітня, коли була проголошена раптова перевірка військ.

Під час цих заходів, Мінськ активно проводив й військові збори для військовозобов'язаних, що розглядалось фактором підготовки до мобілізації. Водночас білоруське опозиційне видання "Флагшток" поспілкувалось, на правах анонімності, з двома призваними на ці військові збори, які проходили у прикордонній до України Гомельській області.

Читайте також: SAMP/T або Aspide Skyguard чи одразу обидва: які ЗРК скоріш за все відправить Італія до України
армія білорусі

Зокрема вперше за весь час збори були проведенні у білоруських військах спеціальних операцій, фактично у десантних військах. Вони тривали два тижні та, за словами співрозмовника видання, скоріше були експериментом. При цьому частина призваних на збори проходила зміну військово-облікових спеціальностей.

"Це була класична робота за методиками СРСР, якоїсь вузькоспрямованої підготовки не було. Єдина особливість військових зборів - треба було вкластися в період зборів, тому деякі моменти (вогнева підготовка, наприклад) у нас були у щільному графіку", - розповів один з призваних.

Також він відмітив низьку підготовку до проведення цих зборів з точки зору матеріального забезпечення призваних.

армія білорусі

Водночас інший співрозмовник розповів, що "збори" у нього пройшли за місцем роботи - на великому підприємстві й це до них приїздили військові. А все навчання більше нагадувало кількаденну "конференцію" з виступами політруків.

Але обидва повідомили: їх попередили, що наприкінці листопада - на початку грудня мають пройти масові навчання. А все це - лише підготовка до них й щоб ніхто не ховався.

Також маємо нагадати, що зараз у Білорусі завершуються призов на строкову службу, а набране поповнення завершує проходження "курсу молодого бійця" та готується до прийняття присяги.

армія білорусі
Читайте також: Рашисти у Чорному морі перевіряють, чи зможуть їхні нові носії "Калібрів" захиститися своїм "Панцирь-М"