xcounter
#

Збито ще один неідентифікований далекобійний дрон-камікадзе (фото)

9963
Збито ще один неідентифікований далекобійний дрон-камікадзе (фото)

Це вже другий за останні чотири дні новий тип далекобійного дрона, яким РФ намагалась завдати удар по Україні

З огляду на все РФ продовжує випробувати різноманітні далекобійні дрони-камікадзе (літако-снаряди) під час ударів по Україні. І після неідентифікованого таємничого дрона, який у ніч на 20 липня, безрезультатно атакував Київ, ще один дрон неідентифікованого типу був збитий сьогодні, 24 липня.

Фото збитого російського БПЛА Defense Express отримав з власних джерел. Сам дрон після результативної роботи по ньому Сил оборони України впав на відкритій місцевості та залишився майже неушкодженим.

Читайте також: У США вперше з 2021 року розкрили кількість ядерних боєголовок та чомусь очікують на аналогічний крок від РФ

Зазначимо, що Командування повітряних сил повідомило про те, що під час атаки ворог використав 23 дрони типу Shahed, з яких було збито 17. Водночас його ідентифікація як Shahed цілком могла бути пов'язана із тим, що його профіль польоту та інші маркери за якими проводиться ідентифікація цілей вказували саме на його схожість з іранським дроном.

Тим паче, що мова йде про дрон, який також побудований за схемою літаюче крило з двигуном внутрішнього згорання у хвостовій частині зі штовхаючим гвинтом, а також пофарбованим у чорний колір.

Щодо габаритів, то цей дрон менший за Shahed-136, його розмах крила складає близько 2,5 метрів, при довжині близько 2 метрів. Він наразі оцінюється фахівцями, які аналізують деталі та компоненти з яких він зібраний. Тим більше, що сам дрон залишився майже неушкодженим, а це дозволить отримати дійсно значний масив інформації.

Водночас слід зазначити, що у РФ прослідковуються тенденція зі спробами розширити виробництво іранських дронів. І окрім Shahed-136, одним з можливих варіантів стане дрон-камікадзе Qasef, який "світився" у єменських хуситів. Як мінімум, його вже запатентували у РФ, що означає можливість спроби почати його виробництво, що звісно потребуватиме певного часу.

Читайте також: Іспанці хочуть витіснити Ізраїль з ринку озброєння Латинської Америки, для чого мають підстави