xcounter
#

Генштаб ЗСУ повідомив, що удари по аеродромам в окупованому Криму були здійснені далекобійними ракетами

Генштаб ЗСУ повідомив, що удари по аеродромам в окупованому Криму були здійснені далекобійними ракетами
8247

Залужний повідомив, що удар по авіабазах рашистів у Криму, зокрема по "Саки", був завданий ракетами

Серія ударів по авіабазах РФ у окупованому Криму була завдана завдяки далекобійним ракетним ударам.

Про це офіційно повідомили у вкрай детальній та важливій "стратегічній" публікації для "Укрінформ", до якої Defense Express буде повертатися сьогодні у наступних матеріалах, Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний та перший заступник голови комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки Михайло Забродський.

Читайте також: ЗСУ захопили одразу дві рідкісні станції РЕБ армії РФ РП-377 прямо в заводській упаковці (відео)

В ній мова йде про те, що одним зі завдань ЗСУ є "перенесення бойових дій на тимчасово окуповану територію автономної республіки Крим".

"Йдеться про серію успішних ракетних ударів по кримських авіабазах противника, перш за все - по аеродрому Саки", - йдеться у публікації.

Це формулювання остаточно закриває одразу дві версії, які могли пояснити "бавовну", яка пройшлась по аеродромі поблизу Новофедорівці, авіабазі "Гвардейское" та, досі не підтвреджно, по "Бельбеку", після якого рашисти вивели, як мінімум, частину своєї авіації з півострова.

З самого початку "на столі" знаходились версії з ракетним ударом, успішними діями українських диверсійно-розвідувальних груп чи місцевих партизан, а також, виключно формально, версія, яку поширював сам Кремль - власну "криворукість" технічного персоналу, який чи то палив, там де не потрібно, чи то невдало тричі поспіль впускав боєприпаси на "бетонку".

Тепер офіційно повідомлено саме про ракетний удар. Враховуючи відстань від теоретично можливих пускових районів у понад 200 км - єдиними кандидатами залишаються або ракети типу ATACMS або дороблений український "Сапсан" чи модернізований "Нептун" і, як альтернатива "сухопутним" ракетам - крилаті ракети повітряного базування.

Враховуючи те, що США продовжують стверджувати, що ATACMS не передавались, то залишався варіант з українськими розробками та крилаті ракети типу SLAM-ER або турецької SOM, які можуть бути інтегровані під крило українських літаків за аналогією з AGM-88 HARM.

Але жодної інформації щодо передачі крилатих ракет немає. Тому, скоріш за все, можливо говорити саме про українські ракети, які й доставили "бавовну" до тимчасово окупованого Криму.

Читайте також: Вкрай обнадійливі фото з фронту: ЗСУ у Балаклії та паніка у рашистів