xcounter
#

Страйк у боулінг-клубі у Криму від ЗСУ: на що натякнув міністр оборони Резніков

Страйк у боулінг-клубі у Криму від ЗСУ: на що натякнув міністр оборони Резніков
4777

"Страйк" у Криму міг бути завданий по ще одному військовому аеродрому "ВКС" РФ

Міністр України Олексій Резніков зробив доволі дивний пост у Twitter: "За інсайдерською інформацією, пожежа недопалків на території Криму сталася біля боулінг-клубу. Щасливий удар!".

Таке повідомлення на межі з конспірологією дозволяє зробити багато припущень, враховуючи те, що офіційними причинами вибухів на авіабазі РФ "Саки", підрив складу боєприпасів у Джанкої та непідтвердженому удару по авіабазі "Гвардійське" є саме "недопалки".

Читайте також: Російський ОПК планує три роки "пиляти" гроші на "переробці" БМП-3

Якщо ж сприймати цю заяву буквально, то єдиний відомий військовий об'єкт РФ у окупованому Криму, який знаходиться поряд з боулінг-клубом - це штаб 38-го авіаційного винищувального полку "ВКС" РФ (в/ч 80159) на північній околиці Севастополя.

крим боулінг удар зсу
Розміщення боулінг-клубу у РФ (за "Яндексом) та відомих військових об'єктів РФ у окупованому Криму

Дистанція між цими об'єктами становить лише близько одного кілометра. Але, якщо розвивати тему далі, то далі на північ знаходиться і вся авіабаза "Бельбек", на якій і базується цей авіаполк "ВКС" РФ.

Бельбек

До речі саме цей аеродром, на думку Defense Express, був однією з логічних цілей для подальших ударів ЗСУ по тилових об'єктам РФ на окупованому півострові.

Бельбек
Авіабаза "Бельбек", супутниковий знімок Maxar за серпень 2020 року

Але наразі немає жодного іншого підтвердження цієї теорії - фото та відео вибухів з місця події. Водночас на севастопольських місцевих Telegram-каналах з'явилось повідомлення, що невстановлена подія трапилась у районі "Нахімовського училища", помічена велика кількість поліції та "осіб у штатському".

Щоправда, поблизу з цим об'єктом ніяких боулінг-клубів немає. Тому часом гра слів може бути просто грою слів, пов'язаною із маркою цигарок "Lucky Strike".

Читайте також: Надутий "щит Європи": Німеччина навіть після "астрономічного" збільшення військового бюджету не дотягує до вимог НАТО