xcounter
#

Таємнича зброя ЗСУ завітала на новий військовий аеродром РФ у Криму: чергові удари на понад 240 км

7081
Таємнича зброя ЗСУ завітала на новий військовий аеродром РФ у Криму: чергові удари на понад 240 км

Збройні Сили України, здається, формують гарну традицію – раз на тиждень влаштовувати "бавовну" на військових аеродромах РФ у Криму

Російські пропагандистські ЗМІ повідомляють, що у тимчасово окупованому Криму знову чутно та видно "бавовну", цього разу – над військовою авіабазою у селищі міського типу Гвардійське, що у Сімферопольському районі.

Як повідомляють місцеві, спочатку прозвучало декілька вибухів, згодом над авіабазою з’явився чорний дим. Фото чи відео з місця подій та інша інформація поки не оприлюднюється. Вже традиційно до об'єкта – понад 240 км, з яких теоретично можна завдати удар з території України.

Читайте також: Вміє бити на 300 км: Пентагон звузив кількість кандидатів на "удар по аеродрому в Криму" до двох

Відео з сьогоднішніх вибухів у Джанкої

До речі, Defense Express у своєму матеріалі від 12 серпня розглядав авіабазу "Гвардейское" як одну з ймовірних "смачних" цілей у Криму після ударів по авіабазі "Саки", яка, до речі, знаходиться у 30 км від авіабази "Гвардейское".

Відомо, що на цій авіабазі базується 37-й змішаний авіаційний полк "ВКС" РФ – на супутникових знімках від червня 2021 року видно, що там були розташовані фронтові бомбардувальники Су-24 та штурмовики Су-25.

авіабаза
Авіабаза "Гвардейское", супутниковий знімок Maxar за червень 2021 року

Нагадаємо – раніше сьогодні повідомлялося про вибухи на складах з боєприпасами у селищі Майське, а також пожежу на трансформаторній підстанції. Водночас вибухи у Майському були настільки потужні, що зачепили поїзди на "Кримському мості".

Читайте також: Справжні цілі в окупованому Криму: дійсно важливі об'єкти, які "смачніші" за Кримський міст