xcounter
#

ЗСУ захопили одразу дві рідкісні станції РЕБ армії РФ РП-377 прямо в заводській упаковці (відео)

16255
Станція РЕБ РП-377
Станція РЕБ РП-377

Станція РЕБ РП-377 відноситься до "диковинок" рашиської військової промисловості

У ході успішних бойових дій бійці Збройних Сил України захопили декілька комплектів станцій РЕБ з індексом типу РП-377 - РП-377УВМ1Л "Лесочек", який призначені для створення завад проти радіокерованих фугасів та встановлюється на автомобільний транспорт та бронетехніку.

Відео з відповідною часовою затримкою було викладено у мережу самими бійцями та вже активно поширене.

Читайте також: Вкрай обнадійливі фото з фронту: ЗСУ у Балаклії та паніка у рашистів

За словами українського бійця, який коментує трофеї за кадром, окупанти залишили все це на позиції з символічною назвою "Москва". Окрім станцій РЕБ, також трофеями стали декілька ПЗРК, ракети до ПТРК, протитанкові гранатомети. Певний подив у бійців ЗСУ викликав бронежилет рашиста, який був без бронеплит.

Зазначимо, що станція РП-377 є доволі рідкісною і скоріше відноситься до "диковинок" рашиської військової промисловості.

До цього фігурувала інформація, що одну з таких станцій було знайдено на підбитому чи кинутому окупантами БТРі у березні.

РП-377

Але тоді, з огляду на фото, вона була мала певні пошкодження. Тепер трофеєм стали одразу дві станції типу РП-377 у штатному упакуванні, можливо з усіма інструкціями та ЗІПом.

Отримання цих станцій може бути доволі важливим фактором. Справа в тому, що подібні станції мають "давити" сигнали радіокерування підривачами у доволі широкому спектрі частот, зокрема за "паперовими" ТТХ, який декларує виробник "Концерн "Созвездие", мова йде про діапазон від 20 до 3000 МГц.

Але одна справа "декларування" інша - реальні можливості та ефективність, достеменно знаючи які можливо знайти рішення, які зроблять ці станції безпорадними.

Читайте також: РФ вже ж таки озброює Іран винищувачами Су-35: бартер за дрони, звідки літаки та кому це дійсно загрожує