xcounter
#

Рашиська авіація втікає з Криму не дочекавшись "гастролей бавовни": де тепер базуються літаки "ВКС" РФ

У "ВКС" РФ щось пішло не за планом
У "ВКС" РФ щось пішло не за планом
12677

Ще один успішний крок з деокупації захоплених територій України здійснено​

Так звані "ВКС" РФ почали термінове перебазування літаків з авіаційних баз в окупованому Криму після серії вибухів, які накрили півострів та зачепили авіабазу "Саки" та "Гвардейськое".

За повідомленням Головного управління розвідки МОУ рашисти за останній час перекинули винищувачі та фронтові бомбардувальники на аеродроми на Кубані.

Читайте також: Рашисти використовують "надувну ППО", щоб "перехитрити" Повітряні Сили ЗСУ

Зокрема сьогодні, 17 серпня, з аеродрому "Бельбек", який ще не потрапив під удар, відмічено переліт трьох Су-35 (23-ий винищувальний авіаполк) та трьох Су-34 (559-ий бомбардувальний авіаполк) на авіабазу поблизу населеного пункту Приморсько-Ахтарськ у Краснодарському краї.

перебазування авіації крим

Ще п'ять Су-27 або Су-30СМ, які входять до складу "кримського" 38-го винищувального авіаційного полку перебазувались у Кримськ.

перебазування авіації крим

Ще два МіГ-31 перелетіли до Кущевська, а один МіГ-31 аж у Геленджик. За цим же повідомлення ГУР МОУ, під час перельоту на одному з цих винищувачів на борту сталась пожежа, ймовірно, головної силової установки та навігаційного обладнання.

перебазування авіації крим

Авіабаза "Кача" на який базувались вертольоти 318-го окремого змішаного авіаційного полку розосередилась, здійснивши перелт по три машини Ка-27 на аеродром "Херсонес" на південь від Севастополя та на майданчик у самому місті. А ось одразу вісім неназваних гелікоптерів улетіли до Краснодару, що фактично унеможливлює їх використання через малий бойовий радіус дії вертольотів.

Ка-27
Ка-27 - основний протичовновий вертоліт РФ

Також цікаво, що за п'ять днів перед ударом по авіабазі "Гвардейськое", який відбувся 16 серпня, там сконцентрувались додатково п'ять літаків Су-27 або Су-30 зі складу 38-го винищувального авіаційного полку ("Бельбек") та п'ять Су-34 зі складу 559-го бомбардувального авіаційного полку (н.п. Морозовськ, Ростовська область). Але про виліт будь-якої авіації з авіабази "Гвардейськое" ГУР МОУ не повідомляє.

Водночас перебазування авіації ворога на аеродроми, які знаходяться на двічі більшій дальності від лінії фронту - це доволі позитивна новина. По-перше, збільшується час, який рашистам необхідно для завдання ударів та швидкість реакції для виконання оперативних завдань. По-друге, збільшується кількість годин у повітрі, що призводить до стрімкішого зменшення ресурсу. По-третє, літак повинен брати більше палива, що зменшує бойове навантаження.

Читайте також: Чи погодилась Україна не бити з західної зброї по РФ та чи має Україна ATACMS: відповіді міністра оборона