xcounter
#

Чи погодилась Україна не бити з західної зброї по РФ та чи має Україна ATACMS: відповіді міністра оборона

Пуск ATACMS
Пуск ATACMS
5760

Олексій Резніков повідомив про чинні домовленість з США відносно використання озброєння по території РФ

Домовленість із США та західними країнами-союзницями відносно невикористання переданого озброєння на території РФ все ж таки існує. Про це в ефірі "Голосу Америки" повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"У нас є домовленість зі Сполученими Штатами Америки, що Україна не буде використовувати зброю, яку отримала від США та інших партнерів по території РФ. Але якщо ми зараз говоримо про деокупацію територій, де зараз знаходиться ворог, то, відповідно, в нас таких обмежень немає", - підтвердив Олексій Резніков.

Читайте також: ЗСУ знадобилось два місяці, щоб поставити у стрій копію БМП-2 від Словенії

Окрім того, Олексій Резніков підтвердив, що Україна поки не отримала тактичні балістичні ракети ATACMS. Ця зброя досі залишається у "переліку бажань" ЗСУ, хоча цілком можливо, що їх передача стане реальністю найближчим часом.

"Маю надію, що буде ухвалене політичне рішення щодо ракет ATACMS, які дадуть дуже багато позитиву на полі бою для України та всього цивілізованого світу, як HIMARS вже змінили дуже сильно картинку бою", - заявив Резніков.

Також нагадаємо, що сьогодні зранку міністр оборони України повідомив, що на території Криму "через недопалки" сталася "чергова пожежа".

Читайте також: Супутниковий зв'язок підперли колодою: ЗСУ знищили центральний пункт зв'язку рашистів у Новій Каховці