xcounter
#

Супутниковий зв'язок підперли колодою: ЗСУ знищили центральний пункт зв'язку рашистів у Новій Каховці

Результат високоточного удару ЗСУ
Результат високоточного удару ЗСУ
6132

Коли всі думали, що ЗСУ вдарило по мосту у Новій Каховці, а насправді знищили значно важливішу ціль

Збройні Сили України під час удару у районі ГЕС у Новій Каховці накрили вкрай цікавий об'єкт, важливість якого можливо навіть перевищує ураження самого мосту через Дніпро у цьому районі.

Нагадаємо, що з тиждень тому, 10 серпня, ЗСУ вдарили у район ГЕС та пошкодили міст. З огляду на відносно слабкі ураження, почались розмови, що якось "взагалі-то слабувато".

Читайте також: Страйк у боулінг-клубі у Криму від ЗСУ: на що натякнув міністр оборони Резніков

Але насправді це було лише одним з елементів удару. Бо навіть на кадрах знятих рашиськими пропагандистами видно, що було знищено низьку військових машин та споруд. Зокрема у кадр потрапила і машина супутникового зв'язку Р-439-МД2.

Але нові кадри з місця подій, які з'явились у мережі лише сьогодні дозволяють впевнено говорити, що головною ціллю удару ЗСУ був не міст, а пункт зв'язку високого рівня. Тобто по мосту били "на здачу", дострілюючи пакет HIMARS.

Зокрема на новому відео зафіксовані залишки машини, схожої на станцію радіорелейного зв'язку, а також той самий комплекс супутникового зв'язку Р-439-МД2.

До речі ця машина є доволі рідкісною у військах РФ і штатно розгортається на рівні полку та вище. Її розташування поряд з іншими "вузловими" машинами зв'язку і говорить - на цих кадрах все що залишилось від вкрай важливого об'єкту армії РФ і мова не тільки про техніку, а і про зв'язківців.

Р-439-МД2
Третя верифіковано знищена Р-439-МД2 армії РФ

Також стало можливим трохи уважніше роздивитися Р-439-МД2: правий борт цієї доволі коштовної машини підпертий колодою та цеглинами. Тобто саме у такому стані вона і була остаточно знищена, а до цього певний час експлуатувалась, на що вказує підігнаний впритул до десантного люка штабний "УАЗ-Патриот".

З огляду на дроти, які йдуть від БТРа до нього, вони були закомутовані, а в автівці був розміщений термінал зв'язку. Тобто таких машин в армії РФ настільки мало, що можливості вивести Р-439-МД2 на ремонт немає.

Р-439-МД2
Р-439-МД2 до зустрічі із ЗСУ

До речі це лише другий підтверджений на фото та відео факт знищення Р-439-МД2. Перший випадок стався ще у квітні цього року в селі Ягідне, що на Чернігівщині.

Також цілком зрозумілою є і рішення рашистів сконцентруватися поблизу такого об'єкта, як ГЕС у Новій Каховці. Справа в тому, що вони намагались прикрити її засобами протиповітряної оборони. І саме під її "парасольку" загнали вкрай важливі об'єкти. Але, з якою реальною ефективністю працюють рашиські "аналоговнеєтні" ЗРК проти ракет GMLRS вже навіть потрапило на відео.

Читайте також: Надутий "щит Європи": Німеччина навіть після "астрономічного" збільшення військового бюджету не дотягує до вимог НАТО