xcounter
#

Робота "аналоговнєтних" ЗРК РФ проти HIMARS: коли балакати не мішки ворочати (відео)

55068
Пуски з С-400
Пуски з С-400

Поки на словах рашиські пропагандисти збивають ракети GMLRS для HIMARS пачками, реальність виявилась зовсім іншою

Так звані "найпотужніші" та "немаючі аналогів у світі" зенітні ракетні комплекси РФ, про виключні можливості яких у Кремлі стесали язики цілі когорти пропагандонів, показали свою дійсну результативність. Тим паче, що за їх заявами ракети з HIMARS збиваються просто пачками.

Епізод з черговим ударом по Антонівському мосту поблизу Херсону потрапив на відео, на якому видно пуски зенітних ракет, які б мали перехопити ракети GMLRS для HIMARS. На жаль точної інформації коли саме було зроблено це відео немає, але, з огляду на слова коментаторів за кадром, це точно один з останніх ударів.

Читайте також: Що не так з німецькими САУ PzH 2000: постійні поломки, малий ресурс чи перше реальне використання

На відео добре видно серію пусків з декількох зенітних ракетних комплексів. Але точно ідентифікувати їх тип неможливо через те, що на відео на потрапив пуск, за характером якого можливо було б робити догадки відносно типу ЗРК.

Але з огляду на відносно недовготривалу роботу двигуна зенітної ракети можливо зробити припущення, що мова йде про роботу ЗРГК "Панцирь", ЗРК "Тор" або спеціалізованих протиракет типу 9М96 з комплексу С-400.

У будь-якому випадку, задача з прикриття об'єкту не була виконана. Також вкрай цікавий останній запуск, який потрапив на відео, який відбувається вже після всіх "прильотів" ракет GMLRS у ціль. Тобто рашиським ЗРК не вистачає не тільки точності для перехоплення таких цілей, але і швидкості реакції самих комплексів. Зокрема відомо, що для старту 9М96, відоповідно до публічної інформації, необхідно до 8 секунд.

Читайте також: ЗСУ почали збивати рашистів за допомогою британського ЗРК Stormer (відео)