xcounter
#

Повітряні сили вперше детально показали застосування JDAM-ER та розкрили реальну дальність (відео)

JDAM-ER під крилом МіГ-29 (джерело: ПС ЗСУ)
JDAM-ER під крилом МіГ-29 (джерело: ПС ЗСУ)
16079

Завдяки офіційному відео додались майже всі останні пазли у питання інтеграції та використання високоточної плануючої бомби JDAM-ER під крило українських МіГ-29

Україна вже доволі давно використовує американські плануючі бомби JDAM-ER, інтеграція яких під радянські МіГ-29 була реалізована ще взимку 2022-2023 року, а перше успішне використання відбулось торік у березні.

З цього часу з'явились детальні фото, а також пояснення із тим, як саме ця високоточна зброя була інтегрована під крило літаків Повітряних сил. А тепер, завдяки офіційному відео, яке було опубліковано Командуванням ПС ЗСУ стало відомо ще більше деталей.

Читайте також: Сербія нарешті замовила 12 Rafale у Франції по 225 млн євро за літак, але це не просто про винищувачі, а про РФ та Китай

Включно із дальністю використання. Зазначимо, що дальність скидання JDAM-ER з висотного польоту цілком відома - 72 км з висоти 12 км, а от з режиму кабрування, була предметом певних дискусій.

Зокрема у відео фігурує знищення однією з переправ, її доволі легко ідентифікувати, бо мова йде про Курську область та міст через річку Сейм у селищі Званоє.

З місцем скидання трохи складніше, бо на кадрі зі скидом можливо побачити лише один єдиний об'єкт поряд із лісовим масивом за який можливо "зачепитися". І на актуальних публічних знімках Sentinel від ESA, її можливо знайти поряд із селищем Жари, Сумської області.

Таким чином дальність скидання з режиму кабрування, коли спочатку літак летить на мінімальній висоті і лише перед скиданням робить гірку, склала близько 40 км. Зазначимо, що про приблизно такий параметр і писав Defense Express, на основі публічних даних щодо прототипу JDAM-ER, австралійської Kerkanya, яка при скиданні з висоти 610 метрів, при куті атаки 45 градусів та швидкості 0,82 Маха летіла на 44 км.

Водночас під питанням залишається реальна висота українського МіГ-29 під час скидання, а також його швидкість. Звісно ці припущення щодо дальності дії JDAM-ER пов'язані із викладеним відеорядом і бути 100% впевненим у тому, що з цього району був атакований саме цей міст неможливо.

Водночас маємо зазначити, що виключно такий режим скидання дозволяє українській авіації взагалі використовувати цей боєприпас. Бо український літак має сховатись від російських винищувачів та ЗРК. Водночас ворог може здійснювати скидання з висоти своїх бомб з комплектом УМПК на дальність 60 км, а після модернізації - на ще більшу відстань, при цьому не наражати себе на значну небезпеку через значну перевагу у повітрі.

Також у відео було продемонстровано те, про що доволі давно говорили: програмування JDAM-ER, а також вочевидь інших західних високоточних боєприпасів відбувається на землі. Для цього до бомби під'єднується ноутбук та завантажується політне завдання.

Також нагадаємо, що така інтеграція західного цифрового озброєння на радянські аналогові машини пройшла вперше в історії. І для цього часом були необхідні дуже цікаві рішення, наприклад, для запуску AGM-88 HARM з МіГ-29 та Су-27 використовується iPad.

Читайте також: Чи допомагає термокамуфляж у реальності: відповідь від українського дрона та російських окупантів