xcounter
#

Оборонний гігант BAE Systems заходить в Україну, а це все від CV90 та Bradley, M777 та Archer, до Shtorm Shadow та Tempest

CV90 Mk IV -  це BAE Systems
CV90 Mk IV - це BAE Systems
15629

Challenger 2, CV90 та Bradley​, M777, M109A7 та Archer, M113 та AMPV, Eurofighter, Storm Shadow - це все й дуже далеко не повний перелік того, чим займається BAE Systems

В Україні відкриється офіс оборонного гіганта світового рівня BAE Systems, а згодом компанія розгорне потужності із ремонту та виробництва військової техніки та озброєння.

Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський за підсумком розмови із керівництвом цієї британської транснаціональної компанії, зазначивши, що України готова "стати великим регіональним хабом для ремонту та виробництва різних видів продукції компанії BAE Systems", а також зацікавлена в глобальних відносинах.

Читайте також: 155-мм снарядом на 80 км: іспанський Expal працює над кардинальним збільшення дальності артилерії

Challenger 2
Challenger 2

Таким чином раніше зроблений прогноз, що німецький оборонний гігант Rheinmetall, який вже анонсував намір створити в Україні виробництво бронетехніки із базовим проектом з випуску БТРа Fuchs, є лише першою ластівкою заходження у країну оборонних гігантів світового рівня цілком виправдовується.

Й треба зазначити, що BAE Systems це один з найпотужніших оборонних конгломератів взагалі та 7 за доходом оборонна компанія у світі з показником у 26,3 млрд доларів за 2022 рік, яка має підрозділи у 40 країнах та має штат у 93 тисячі осіб.

Продукція за яку зараз відповідає BAE Systems, якщо брати лише те, що на слуху: танк Challenger 2, БМП CV90 та Bradley, САУ M109A7 та Archer, навіть гармати M777, БТРи M113 та AMPV.

Окремий надпотужний морський підрозділ - підводні човни класу Dreadnought та Astute, авіаносці класу Queen Elizabeth. Зв'язок, радіотехнічна та радіоелектронна розвідка, радіоелектронна боротьба... Для розуміння масштабу, система РЕБ літака F-35 - AN/ASQ-239 - це BAE Systems.

BAE Systems - це один з ключових виробників Eurofighter, а також компонентів для F-35, це ключовий розробник винищувача шостого покоління Tempest.

Конгломерат володіє значними частками у MBDA, а це вся лінійка європейських ракет повітряного базування включно з Meteor та Storm Shadow. Й це лише з основного, бо перелік можливо продовжувати й продовжувати.

33% Eurofighter GmbH - це BAE Systems

Й звісно вкрай важливо, щоб BAE Systems отримала в Україні умови, які вона має як й в інших 40 країнах світу, бо саме такий шлях інтеграції України до світового оборонно-промислового комплексу об'єктивно є єдиною можливістю розвитку. А альтернативою йому залишається шлях, який активно демонструють країни, які якраз відрізані від такої співпраці - РФ, КНДР та Іран.

Читайте також: "Калашников" продовжує мучити АК-12: у новій версії "зразка 2023 року" жадібність знову взяла верх над глуздом