xcounter
#

Винищувач F-35 отримає модернізовану систему РЕБ, щоб бути актуальним проти російської зброї

2706
Винищувачі F-35
Винищувачі F-35

Завдяки новим датчикам та потужнішій обробці сигналів системи РЕБ винищувачів F-35 зможуть ефективно боротися з сучасними загрозами

Компанія BAE Systems модернізує систему радіоелектронної боротьби для F-35 (Block 4) у рамках контракту від Lockheed Martin на 493 млн доларів. Про це повідомляє видання Air Force Magazine з посиланням на BAE Systems.

винищувач F-35
Винищувачі F-35 отримають модернізовану систему радіоелектронної боротьби для протистояння сучасним загрозам

Виробництво нової системи розпочнеться з Lot 17 у 2024 році. "Цей контракт передбачає фінансування розробки та доопрацювання базової лінії апаратного забезпечення РЕБ Block 4 для F-35", – повідомила віцепрезидент BAE Systems з рішень по F-35 Ліза Аукойн. Зазначається, що оновлення має надати винищувачу "відмінні можливості для випередження загроз, що виникають та розвиваються".

Читайте також: Без F-35 та MQ-9 Reaper: ОАЕ погрожують США вийти з угоди на 23 млрд доларів

Зазначається, що оновлення РЕБ має стати "центральною частиною удосконалень F-35 Block 4", які стали можливими завдяки новим процесорам, встановленим у рамках програми Tech Refresh 3.

У рамках контракту літак отримає потужніше базове обладнання для системи EW AN / ASQ-239. Оновлення має "покращити ситуаційну обізнаність, можливості електромагнітних атак та протидії за рахунок нових датчиків і більш потужної обробки сигналів".

Lockheed Martin F-35
Під час виробництва літаків F-35. Фото: Lockheed Martin

Можливості модернізованого AN / ASQ-239 будуть також задіяні й на інших платформах, щоб гарантувати, що всі бойові винищувачі будуть мати напоготові найпередовіші можливості РЕБ, зазначають у BAE Systems. Це має дозволити дружнім силам "випереджати загрози, що виникають".

Читайте також: На шляху до повної готовності: F-35A завершив чергове випробування з новою ядерною бомбою