xcounter
#

На шляху до повної готовності: F-35A завершив чергове випробування з новою ядерною бомбою

1495
Стелс-винищувач F-35 під час останніх випробувань з ядерною бомбою
Стелс-винищувач F-35 під час останніх випробувань з ядерною бомбою

Випробування з ядерною бомбою в інертному стані стали фінальними на цьому етапі

Повітряні сили США просуваються до повної сертифікації своїх стелс-винищувачів F-35A для нанесення ядерного удару. Так, нещодавно були завершені льотні випробування цього винищувача з новою ядерною бомбою B61-12.

Згідно заяви Об’єднаного офісу програми F-35, в цих останніх випробуваннях брали участь "високоточні неядерні макети В61-12", кожен з яких скидався з різної висоти та на різних швидкостях.

Читайте також: Кремль знову блефує та "світить" ядерний "Посейдон" на супутникових знімках
Стелс-винищувач F-35
F-35 під час випробувань з ядерною бомбою

Фактичні параметри запуску випробувань не розголошуються, однак наразі відомо, що в минулому щонайменше один F-35A скинув випробувальну бомбу В61-12 на надзвуковій швидкості.

Разом з тим, тепер дані, зібрані під час останнього випробування, яке відбулося в Тонопі, будуть оцінені Міноборони та Міненергетики США, щоб переконатися в тому, що В61-12 та F-35A відповідають всім вимогам та повністю сумісні.

F-35 винищувач
Літак F-35 під час одних з випробувань з ядерною зброєю летів на надзвуковій швидкості

У ПС США заявили, що дата повної ядерної сертифікації F-35A ще не призначена, тим не менш зазначається, що процес інтеграції налаштований на "дотримання графіку в майбутньому". Так, наразі відомо, що перші серійні B61-12 військові отримають не раніше 2022 року.

Розробка ядерної бомби В61-12 ведеться щонайменше з 2011 року. Технічно це модернізація та об’єднання чотирьох існуючих варіантів: B61-3, -4, -7 і -10. Нова бомба має оновлене хвостове оперення, оснащене пакетом точного наведення інерціальної навігаційної системи, що забезпечує підвищену точність.

Читайте також: США поновлять регулярні польоти B-1B над Європою, бомбардувальники прилетять до Великої Британії