xcounter
#

Британський авіаносець Queen Elizabeth йде у похід: на корабель вантажать бомби до F-35

12891
Авіагрупа корабля при цьому складає 15 винищувачів
Авіагрупа корабля при цьому складає 15 винищувачів

Також HMS Queen Elizabeth уже відпрацював дії в супроводі ескорту та зліт-посадку армійських гелікоптерів AH-64 Apache

Військово-морські сили Великої Британії готуються до першого походу авіаносної ударної групи на чолі з новітніми авіаносцем HMS Queen Elizabeth в акваторію Тихого океану.

Цей похід має стати одним із кроків по утвердженню концепції "Глобальної Британії", тому підготовка до цієї події – тривала, та включає в себе одразу декілька елементів, пише портал Navy Look Out.

Читайте також: Британія послала до Балтії оперативну групу ВМС: готові відбивати атаку РФ
Найбільший корабель британських ВМС тренувався стріляти по цілям із артустановки Phalanx

Так, авіаносець HMS Queen Elizabeth вийшов із свого порту приписки Портсмут ще 1 березня цього року.

В акваторії протоки Ла-Манш та Ірландського моря цей корабель відпрацьовував спільні дії із своїм ескортом, що складався із есмінців британських ВМС HMS Defender та HMS Diamond, британських фрегатів HMS Northumberland та HMS Kent, допоміжних суден флоту Британії RFA Fort Victoria та RFA Tideforce, американського есмінця The Sullivans та голландського фрегата Evertsen.

HMS Queen Elizabeth зі своїм ескортом

Керівництво британських ВМС говорить, що ескорт авіаносця HMS Queen Elizabeth на постійній основі складатиметься з двох есмінців, двох фрегатів, двох допоміжних суден та однієї субмарини.

При цьому відбулись тренувальні польоти авіагрупи HMS Queen Elizabeth із п’ятнадцяти винищувачів F-35B. І також – відпрацьовувались зліт і посадка гелікоптерів британської армії.

Зокрема, Queen Elizabeth "в дослідному порядку" прийняв посадку гвинтокрилів AH-64 Apache.

На даний момент, британський авіаносець HMS Queen Elizabeth прибув на базу в затоці Ферт-оф-Клайд, де почалось завантаження боєприпасів на борт корабля, котре триватиме близько тижня.

Після цього, як планується наразі, британська авіаносна ударна група вирушить у свій похід та візьме курс на Тихий окена

ВМС Великої Британії витратили 64 мільйони фунтів стерлінгів на модернізацію своєї причальної інфраструктури з тим, щоб вона могла обслуговувати найбільші військові кораблі в історії англійського флоту
Читайте також: Поки "Адмирал Кузнецов" ржавіє: Кремль послав в арктичне патрулювання палубні винищувачі МіГ-29К